Arxiu

Companys i familars acomiaden al Mosso que va morir atropellat

ENTERRAMENT MSSOCentenars de companys i familiars s’han aplegat aquest dimarts al Tanatori de Sabadell per donar l’últim adéu al mosso d’esquadra atropellat mortalment el passat dissabte mentre feia un control d’alcoholèmia a Sant Quirze del Vallès (Vallès Occidental). Els assistents han omplert el tanatori i els carrers propers per acomiadar l’agent sota un absolut silenci només trencat per alguns aplaudiments. Al funeral hi ha assistit el conseller d’Interior, Ramon Espadaler, i representants de diversos cossos policials, com Mossos, policies locals, Guàrdia Civil i militars. Durant la cerimònia, Espadaler ha entregat la Medalla d’Or amb distintiu vermell, la màxima condecoració de la Policia de la Generalitat. Interior ha concedit aquesta distinció a títol pòstum al caporal Jorge Farré Gaston, destinat a l’àrea regional de Trànsit de la Regió Policial Metropolitana Nord amb seu a Sabadell. Espadaler ha estat l’encarregat d’entregar aquesta distinció a la família i ha estat acompanyat pel director general de la Policia de Catalunya, Albert Batlle, el comissari en cap dels Mossos, Josep Lluís Trapero, el cap de la comissaria general de Mobilitat, Miquel Esquius, i el comissari de la Regió Metropolitana Nord, Joan Figuera, entre d’altres.

El Departament d’Interior es va presentar aquest dilluns com a acusació particular en les diligències prèvies que instrueix el jutjat número tres de Sabadell i que estan investigant els fets.

L’agent va morir després de ser atropellat dissabte al matí en un control de trànsit a la C-58 a Sant Quirze del Vallès, a prop de la plaça Mil·lenari de Sabadell. El conductor que va provocar l’atropellament es va voler saltar el control i va envestir la víctima. El vehicle es va donar a la fuga però va ser interceptat un quart d’hora més tard a Santa Coloma de Gramenet.

Comentaris
To Top