Ciutat

L’Ajuntament fa un enderroc urgent per evitar l’enfosada d’un mur a Can Feu

Hi havia perill. A la banda del carrer de Colòmbia, la muralla que envolta el castell de Can Feu es va esquerdar en un tram de vint metres, arran l’aiguat del passat 1 d’agost. Abans que s’enfonsés, l’Ajuntament l’ha enderrocat, per posar-hi una tanca metàl·lica provisional. Els defensors de l’edifici aplaudeixen la reacció. «Per molt que en les xarxes socials s’hagi criticat, l’Ajuntament ha fet el que havia de fer», va valorar ahir a DS Aleix González, president i fundador de l’Associació Cultural Can Feu. La reacció ha estat ràpida. El mateix dia 2 la Guàrdia Urbana va envoltar amb tanques d’obres el mur esquerdat, i al matí del 11 es va iniciar l’enderroc amb una màquina retroexcavadora, que l’Ajuntament va contractar a l’efecte.
Hi va haver declaracions oficials per part del tinent d’alcalde d’Urbanisme, Maties Serracant. «Amb aquesta intervenció», va assenyalar, «es pretèn aturar el procés de degradació actual (del castell de Can Feu, a l’espera d’una actuació del conjunr que permeti la reconstrucció d’aquesta part del tancament».

Per altre costat, al municipi d’Alp s’ha projectat el documental ‘El castell de Can Feu i l’últi Olzina’ d’Alexi González i produït per l’Associació Cultural an Feu. A l’acte hi va assitir la regidora de Cultra, Montserrat Chacon.4.3 3 col

Comentaris
To Top