Ciutat

El Banc de Sang i de Teixits acaba la campanya de donació d’estiu

Aquest dijous el Banc de Sang i Teixits de Catalunya acaba la campanya d’estiu a Sabadell amb una nova sessió de donació. Serà  de les 17 a 21 hores al Centre Cívic de Can Rull del carrer Sant Isidor. Amb aquesta seran 14 les sessions que s’han dut a terme des del 25 de juliol per tal de cobrir les necessitats de sang dels hospitals.

Tot i les vacances d’agost la demanda de sang s’ha mantingut permanent. Per aquest motiu s’ha dut a terme com cada any la campanya d’estiu que avui acaba per fer front a la davallada de donacions del 30% en relació a altres èpoques de l’any.
El motiu del descens s’atribueix, en certa mesura, al canvi d’hàbits dels donants durant el període estival, moment en el qual es gaudeix de les esperades vacances i es disposa de més temps d’oci. A més, enguany les reiterades onades de calor en el que duem d’estiu han conduit a aquesta situació.
Però, tot i que la quantitat de donacions descendeix, la demanda de sang es manté intacta, ja que es segueixen duent a terme diferents tractaments i intervencions programades amb antelació que, sovint, poden dependre d’una transfusió de sang. Les malalties no entenen d’estacions de l’any, raó per la qual, els malalts i els hospitals no fan vacances. Qualsevol personas pot necessitar una transfusió d’urgència al llarg de la seva vida. Per aquest motiu, el Banc de Sang i Teixits de Catalunya (BST), convida tots aquells individus “sans” que s’animin a donar sang en qualsevol dels punts fixes als diferents hospitals o els punts mòbils distribuïts arreu dels municipis catalans. 3.1 A 4 COL.

Comentaris
To Top