Ciutat

La CUP Sabadell emplaça Junts pel Sí a presentar una contraoferta

Sabadell podria haver estat l’escenari d’una decisió crucial per Catalunya. Però l’«aritmètica diabòlica» de la que va parlar el president del grup parlamentari de la CUP, Antonio Baños, va impedir-ho. L’assemblea que la formació anticapitalista va celebrar diumenge a la Pista Coberta no va aconseguir desencallar la investidura d’Artur Mas com a president de la Generalitat. Ara els militants sabadellencs aposten per seguir negociant.

A Sabadell hi ha un posicionament majoritari entre els militants de la CUP: cal seguir negociant però no donen suport a la investidura d’Artur Mas. D’aquesta manera resumia dilluns Xavi Pellicer, membre de la formació anticapitalista, el posicionament de la CUP local que segueix apostant per «una sortida de consens amb un alt contingut d’esquerres».

Quan dimecres la CUP va decidir celebrar l’assemblea a la Pista Coberta de Sabadell la maquinària de l’organització local es va posar en marxa perquè tot estigués preparat per rebre els més de 3.000 militants que diumenge van assistir a la reunió. Segons Xavi Pellicer, membre de l’organització local, el motiu pel qual es va escollir Sabadell no responia a cap estratègia política. «No hi havia espais disponibles a altres municipis amb la capacitat de la Pista Coberta», va dir. I per què oferir un equipament tant discutit per la pròpia CUP durant el mandat socialista? «L’ús d’aquesta pista posa de manifest el canvi que experimenta la ciutat. Es tracta d’una obra faraònica sobre la qual hi havia moltes sospites i ara aquesta instal·lació s’ha convertit en un equipament capaç d’acollir esdeveniments populars», va explicar Pellicer. Durant quatre dies un centenar de militants sabadellencs van treballar de forma voluntària per fer possible l’assemblea.

Comentaris
To Top