Ciutat

L’homenatge a les víctimes del nazisme pren força a l’Aplec 2016

L’Aplec de la Salut d’aquest any reforça l’homenatge a les víctimes del nazisme amb una ofrena floral ampliada i amb més rellevància institucional. És la principal novetat del programa, que inclou una quarantena d’activitats des del pròxim dijous 5 fins al dilluns 9 de maig.

«Serà un Aplec amb cultura popular, tradició i memòria històrica». Així es refereix la  tinenta d’alcalde de Promoció de la Ciutat i Participació, Marisol Martínez, a la festa d’aquest any. La voluntat del govern és donar-li més contingut a l’ofrena floral en memòria dels sabadellencs morts al camp d’extermini de Mauthausen i de totes les víctimes del nazisme (dilluns 9 de maig, 11 hores). Martínez subratlla que «la idea és destacar el que significa, tant com a rebuig del que va significar com a acte de justícia pels sabadellencs que van estar a camps de concentració nazi, de 500 a 600 persones».
A partir de l’arrencada a l’Aplec, el govern vol continuar treballant per implicar a tota la ciutadania. En aquest sentit, ja està en marxa una col·laboració amb l’Arxiu Històric de la ciutat i altres entitats per profunditzar en la recupe10.1 a 3 col

Comentaris
To Top