Ciutat

L’Ajuntament multarà a partir del setembre els bancs amb pisos buits

Sabadell començarà a aplicar l’ordenança de 2015 i iniciarà els processos sancionadors a partir del setembre. Les multes poden arribar als 18 mil euros.

L’Ajuntament de Sabadell ja ha iniciat el procés que preveu sancions sobre els propietaris dels habitatges buits de la ciutat.

Després de les diferents fases del procediment, s’han detectat un total de 53 immobles susceptibles de ser sancionats. Tots es troben situats als barris de Torre-romeu, Can Puiggener i a la Zona Sud.

Glòria Rubio, regidora d’Habitatge, explica que s’ha començat per aquestes zones perquè així ho determina la Llei de Barris: «L’ordenança contempla un pla d’actuacions prioritari segons marca la Llei de Barris. Considerem que són zones especialment vulnerables i que calia començar per aquí. Després s’estendrà a altres barris».

Tots els habitatges són propietat de bancs, perquè Rubio assegura que l’objectiu són «els grans tenidors, que són en gran part, culpables de la situació de moltes famílies».

Hi ha un total d’11 bancs diferents. Qui més immobles buits té, segons les inspeccions del consistori, és la SAREB -popularment conegut com el ‘Banc Dolent’-, que disposa de 12 habitatges. També hi són BBVA (8), Buildingcenter (7), Unnim (7), Criteria (5) o Bankia (5), entre d’altres.

Comentaris
To Top