Arxiu

Ajuntament i Aigües Sabadell garanteixen el subministrament a famílies vulnerables

Cap família que no pugui pagar el rebut de l’aigua es quedarà sense subministrament. Aquest és l’objectiu del nou conveni que han signat Ajuntament i Aigües Sabadell per fer front a la pobresa energètica.

Un total de 453 famílies sense recursos han rebut enguany ajuts del Fons de Solidaritat de la companyia d’aigües per evitar un tall de subministrament.

L’alcalde, Juli Fernàndez, i el president d’Aigües Sabadell,  Enric Blasco, van signar dijous passat un conveni que «aprofundeix en el compromís social de la companyia amb la ciutat», com va subratllar Fernàndez.

L’acord estableix destinar 163.000 euros de la companyia a diferents accions a la ciutat. D’una banda, la major part d’aquest pressupost (123.500 euros) són pel Fons de Solidaritat destinat majoritàriament a abonar les factures de famílies en condicions socioeconòmiques desafavorides.  En aquests moments  104.500 euros es destinen al pagament de factures d’usuaris en situació econòmica vulnerable.

Els 19.000 euros restants del fons es destinaran al pagament de les factures d’aigua d’entitats que treballen de forma coordinada amb l’Ajuntament per donar resposta a l’emergència social i que utilitzin l’aigua amb  aquesta finalitat (dutxes, menjadors, espais d’acollida, etc…). També en aquest cas la destinació dels recursos econòmics respondrà a la proposta dels serveis socials municipals.

Comentaris
To Top