Arxiu

La ciutat mostra el seu condol per la mort d’una jove al Pirineu d’Osca

El funeral de la menor que va perdre la vida dilluns al Pirineu Aragonès serà dijous a les 11.30h al Tanatori de Sabadell. La noia va caure per un barranc a Añisclo quan participava en una ruta nocturna, amb altres 23 joves d’entre 14 i 16 anys, amb el grup escolta Xaloc. La resta de membres de l’expedició van tornar a casa el dimecres en un autocar cedit per la Generalitat.

Les autoritats continuen estudiant les causes que haurien provocat l’accident en què va morir C.M., la sabadellenca de 15 anys, al Pirineu d’Osca.

Els tres monitors que acompanyaven el grup de 23 joves ja ha declarat davant la Guardia Civil. Un tràmit habitual quan es produeixen accidents de muntanya mortals. També van prestar declaració els agents del grup de rescat de muntanya de la Guardia Civil amb base a Boltaña. Les diligències seran posteriorment traslladades al jutjat.

Quan es va conèixer el tràgic accident, l’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez es va traslladar fins a la localitat d’Aïnsa, on es va desplaçar el grup de joves que van ser atesos en un poliesportiu del municipi.

L’ajuntament va instal·lar taules, cadires i matalassos per tal que els joves poguessin menjar i descansar. Familiars d’alguns dels menors es van desplaçar fins a Aïnsa per recollir els seus fills.

A Sabadell, el consistori va habilitar una sala al Casal Pere Quart per atendre els familiars i amics dels joves del grup d’escola Xaloc, amb atenció psicològica.

L’accident es va produir al voltant de les onze de la nit de dilluns quan el grup realitzava una travessa nocturna prop del municipi d’Añisclo. La noia va caure per un barranc de 15 metres d’altura. La monitora del grup no va poder alertar els serveis d’emergència fins a tres quarts de tres de la matinada per falta de cobertura en la zona. La Guardia Civil va recomanar que la noia mengés i descansés una mica, ja que l’helicòpter no podria volar fins que sortís el sol. Poc després de les sis del matí la Guardia Civil es va enlairar des de Benasque fins al lloc de l’accident i van certificar a les 8.50h la mort de la noia.

Comentaris
To Top