Ciutat

L’oposició demana dimissions dels responsables de Ràdio Sabadell

11-1-a-3-colDesprés de la denúncia que van fer per les xarxes socials la Plataforma ‘Ràdio Sabadell Diu Prou’, formada pels treballadors d’aquesta empresa municipal, ahir els grups de l’oposició van exigir responsabilitats al govern i alguns van demanar dimisions dels màxims responsables d’aquesta emissora.
En un comunicat els treballadors han denunciat «una gestió lamentable moguda pel revengisme i les constants amenaces i coaccions». Constanten que la programació «no s’ajusta a la realitat de l’empresa». La plataforma de treballadors també denúncia unes condicions laborals precàries.
Davant d’aquesta situació el portaveu del PSC, Josep Ayuso, ha dit que fan costat a les demandes dels treballadors i critiquen obertament l’actitud del regidor Miquel Soler (Guanyem Sabadell) i responsable polític de l’emissora. En aquest sentit el PSC demana la dimissió d’aquest regidor com a responsable de la ràdio, així com també el cessament de la directora, i de la cap de programes com a responsables tècniques.
D’altra banda, el PSC també demana que el Consell Audiovisual de Catalunya (CAC) es pronunciï sobre aquesta situació i asseguren que no assistiran a les tertúlies i debats de la ràdio fins que no es resolgui aquesta situació.
Des del grup municipal de Convergència i Unió (CiU), el regidor Toni Font ha lamentat que «el debat s’hagi de traslladar fora d’on s’hauria de fer, que és el Consell d’Administració» i subratlla que «estem tornant als orígens d’una ràdio polititzada». El regidor va instar a «no tornar a caure en l’error de que es debati als desptaxos polítics», i per això ha anunciat que des del seu grup demanaran que es convoqui un consell extraordinari «per donar veu als treballadors, amb els que ens solidaritzem».
El grup de Ciutadans (C’s)també s’ha sumat a la petició de convocar de «forma urgent i extraordinària el Consell d’Administració de Ràdio Sabadell, amb la presència del seu president, l’alcalde Juli Fernández». El portaveu de la formació taronja, Adrián Hernández, ha reclamat als grups d’ERC, Crida per Sabadell i Unitat pel Canvi «que retirin immediatament les responsabilitats polítiques actuals a l’emissora al regidor de Tecnologies de la Informació i Comunicació, Miquel Soler, i al seu grup Guanyem Sabadell, socis al govern quatripartit».
Esteban Gesa va emmarcar ahir aquesta situació amb diferents episodis que han passat aquest any com el cas del Tallaret on el regidor Serracant ha quedat com a investigat, la situació de la Policia Local, el tema de les concessions d’Aluvisa i Smatsa, i ara Ràdio Sabadell.
Gesa proposa que «l’alclade posi ordre en aquesta situació» després de comparar l’equip de govern municipal amb «l’excercit de Pancho Villa». També vol que es pronunciï el CAC i no demana la dimissió del regidor, sinó que sigui l’alcalde qui afronti la situació en la que es troba l’emissora de ràdio local.
Per la seva banda, la Crida per Sabadell (dins del govern municipal) diu en un comunicat estar preocupada per la situació denunciada pels treballadors. Asseguren que «entomem la proposta de diàleg expressada per la plataforma» i reitera que «seguirem compromesos en la defensa de les treballadores» 11-1-a-3-col

Comentaris
To Top