Ciutat

Lluís Monge i Carles Bosch abandonen la disciplina del PSC i el grup municipal

El Partit Socialista els qualifica de «trànsfugues» i els hi demana que retornin les actes. Els regidors, per la seva banda, parlen de «boicot» i de «manca d’informació» entre el partit i ells. La situació que viu el Partit Socialista a Sabadell es complica una mica més. Després de patir el cas Mercuri i de perdre el govern de la ciutat, ara, el PSC deixa de ser la força més representada amb la dimissió de dos regidors del seu grup municipal.4-2
Lluís Monge i Carles Bosch deixen no només el grup municipal, sinó que també trenquen amb la disciplina socialista.
Bosch explica que són tres els motius que els han portat a prendre aquesta decisió. D’una banda, per la «manca d’informació» que han patit dins el grup, i que també denuncia també Lluís Monge: «El nostre portaveu no ens informava de res, hi havia boicot a les nostres propostes…». D’altra banda, acusen de «falta de democràcia interna» el partit i qualifiquen de «manipulada» l’última assemblea socialista que va servir per anomenar els nous càrrecs. Per últim, Bosch assegura que el grup socialista fa una «política de rancúnia, del ‘no’ pel ‘no’» i assegura que ells creuen en una política «més constructiva», i afegeix: «Nosaltres creiem que quan una proposta és bona, és bona, vingui del partit que vingui».
Lluís Monge, que recorda que el mes que ve compliria 30 anys com a militant socialista, recorda el punt d’inflexió que accelerar la mala entesa entre els dos regidors i la resta del grup municipal: «Quan vaig entrar vaig fer algunes propostes per millorar el partit i em vaig oferir a treballar en aquesta línia. No sé que va passar. Potser no ens vam explicar bé, o no ens van voler entendre, però el que era un oferiment, es va prendre com un atac. Tinc 59 anys, no sóc el futur del PSC, no ens enganyem, no vull prendre-li el lloc a ningú».
Des del grup municipal, però, acusen de falta d’implicació els dos regidors: «No han participat activament a la política, excepte en les aparicions al Ple. No han assistit de forma regular a certes comissions i això ha deixat el partit orfe d’informació en alguns aspectes», explica Josep Ayuso.
El portaveu del grup socialista, acusa Monge i Bosch de haver volgut «utilitzar el grup com a instrument del passat de la ciutat» i recorda que «han mostrat no compartir les propostes de canvi al partit».

Comentaris
To Top