Ciutat

El Servei d’Atenció a la Víctima es reobre i atén un total de 489 casos

L’oficina del Servei d’Atenció a la Víctima es troba ubicada a la prefectura de la Policia Municipal
L’oficina del Servei d’Atenció a la Víctima es troba ubicada a la prefectura de la Policia Municipal / ESTEVE BARNOLA

– Yolanda Rico –

La posada en marxa de la Policia de Proximitat comporta entre altres canvis la reobertura del Servei d’Atenció a la Víctima (SAV). Una prestació municipal que des del 2009 estava desvinculada de la Policia Municipal i que ara torna a Can Marcet ampliant l’assessorament i ajuda que es presta no només als casos de violència masclista. També s’atenen víctimes d’assetjament escolar, casos de maltractament a persones grans, en l’ambit laboral i comunitari així com delictes d’odi o discriminació. Situacions que en els darrers anys han anat en augment.

Agents de la Policia Municipal presenten aquests dies als diferents districtes de la ciutat el Servei d’Atenció a la Víctima (SAV). Una assistència que s’ha posat en funcionament aquest any després que al 2009 es decidís tancar el servei que funcionava a Can Marcet.

L’equip de Policia de Proximitat integra també el SAV que compta amb dos agents, un caporal i una persona que realitza tasques administratives. La novetat no és només la seva reobertura sinó l’ampliació a situacions que traspassen la violència masclista. El maltractament a persones grans, infants o agressions per raons ideològiques, culturals o religioses són ateses. Els casos no estan necessàriament relacionats amb violència física, la psicològica també es contempla així com l’absentisme escolar.

«La Policia de Proximitat ha ampliat el servei a diferents situacions de violència en l’àmbit familiar però també d’odi envers altres cultures la qual cosa genera un sentiment de por que fa necessari l’acompanyament a aquestes persones», explica la sotsinspectora de la Policia Municipal, Pepita Llonch, que aquests dies explica als veïns com funciona el SAV.

Comentaris
To Top