Ciutat

Els joves de Torre-romeu educaran els seus veïns sobre com tenir cura del barri

En les properes setmanes els joves de Torre-romeu sortiran al carrer per explicar els veïns com s’ha de tenir cura del barri. Una iniciativa pionera a Sabadell que va més enllà del manteniment de l’espai públic. Busca enfortir el sentiment de pertinença a la comunitat.Fa 30 anys que la Fundació Idea realitza una tasca socioeducativa al barri de Torre-romeu a través de l’Espai Jove Pandora. I ara, juntament amb l’Ajuntament, han posat en marxa la campanya #cuidaelbarri.
L’acció arriba al carrer després de setmanes de treball intern en el què han participat una vintena de joves dissenyant la campanya.
Els participants tenen entre 12 i 17 anys i a partir d’ara s’encarregaran de penjar cartells a diferents punts de Torre-romeu, i a explicar en què consisteix la campanya i quins són els valors que volen promoure.
La seva funció no anirà adreçada només a altres joves. També dedicaran el seu temps a parlar amb comerciants, responsables d’entitats i veïns de la zona així com amb ells alumnes i professors dels centres educatius del barri.
D’aquesta manera, els joves es converteixen en protagonistes d’una acció la qual cosa convida a valorar les seves aportacions per part del conjunt de la comunitat i evita que els veïns els vegin com a font de conflictes, com reconeixen des de la Fundació Idea.
De la mateixa manera els joves prenen més consciència de la necessitat de mantenir els espais i eleven el seu nivell de responsabilitat amb aquesta aportació. La idea de dur a terme aquesta iniciativa va sorgir arran d’un incident ocorregut l’estiu passat al centre cívic de Torre-romeu. Un grup de joves van pujar a l’ascensor i, a causa d’un excés de pes, aquest es va avariar.
L’incident va comportar la intervenció del servei Sabadell Mediació i de l’anomenada «mediació reparadora». Aquesta dóna la possibilitat als joves que han comès un acte incívic de reparar el dany causat.
És per això que es va iniciar un procés de mediació amb els joves implicats.
En aquest cas l’objectiu era que prenguessin consciència de les conseqüències i perjudicis que havien causat i, alhora que poguessin rectificar fent algun gest en benefici del barri.
5-1-a-4-col

Comentaris
To Top