Ciutat

Inversió de 4 milions d’euros per millorar la línia Barcelona-Vallès dels FGC

Aquest dimarts comencen les obres de millora a la línia Barcelona-Vallès dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), que s’han licitat per un import de gairebé 4,1 milions d’euros. La connexió per tren dels Ferrocarrils de la Generalitat entre el Vallès i Barcelona millorarà gràcies als treballs que s’executaran a partir d’aquest dimarts i durant un plaç màxim d’onze mesos.
El departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat va anunciar ahir la licitació de les obres de millora de la via a diferents punts de la línia Barcelona-Vallès per un import global de prop de 4,1 milions d’euros.
Les obres s’emmarquen «dins el constant procés de manteniment i actualització d’actius que duu a terme FGC per garantir un servei de qualitat als seus usuaris», assenyalen des de Territori.
La principal reforma és la renovació integral de la via del túnel 4, que travessa la muntanya de Collserola connectant Barcelona i el Vallès. Les obres inclouen el canvi de travesses, balasts, els dos carrils d’un total de 3.200 metres i el condicionament del drenatge.
L’acció suposa una inversió de 3,1 milions d’euros i s’executarà en menys d’un any. Es tracta del túnel més llarg del Metro del Vallès dels FGC.
D’altra banda, el projecte de millora inclou també la renovació d’un tram de 110 metres de la via del túnel 2 de la mateixa línia Barcelona-Vallès, entre les estacions de Peu del Funicular i Sarrià.
Aquests treballs suposen una inversió de 100 mil euros i s’executaran entre els mesos de gener i febrer.
La tercera actuació serà la instal·lació de set nous desviaments a Sant Cugat, una vegada finalitzi la seva fabricació. FGC informa que aquesta millora es fa per un import de 898.400 euros i s’executarà en un termini de sis mesos un cop s’adjudiqui la licitació el pròxim mes de febrer. Mentre durin els treballs, la línia pot veure’s afectada per alguns canvis que seran degudament comunicats als usuaris.4-1-a-4-col

Comentaris
To Top