Ciutat

Els conflictes veïnals concentren la majoria dels casos de mediació

Sabadell Mediació és un servei municipal gratuït que treballa per a la resolució de conflictes comunitaris a través del diàleg i la presa d’acords. En els seus 10 anys de funcionament, el programa ha gestionat prop de 1.500 casos i ha beneficiat uns 22 mil ciutadans. La major part dels incidents -gairebé 8 de cada 10- són conflictes veïnals, tot i que també es treballa en l’àmbit familiar i l’escolar. ls sorolls, les dificultats de relació, les quotes d’escala i les obres són els temes que més sovint enfronten als veïns. Per resoldre els conflictes a través del diàleg i la presa d’acords, des de fa 10 anys funciona a la ciutat el servei municipal de Mediació Comunitària.
En aquesta dècada el servei ha gestionat gairebé 1.500 casos, els 81 per cent dels quals resolts amb èxit. El nombre de persones beneficiades han estat prop de 22 mil, tot i que els participants directes en la mediació han estat 7.180.
La gran majoria d’incidents que arriben a Sabadell Mediació -un 78 per cent, gairebé 8 de cada 10- són conflictes veïnals. La resta són casos familiars -un 17 per cent-, com ara conflictes de parentalitat o desavinences intergeneracionals i casos vinculats a l’àmbit escolar -més d’un 6 per cent-, camp en el qual sel servei treballa des de 2011 i que aborda sobretot problemàtiques d’assetjament.
Quan arriba una sol·licitud, el temps de resposta no supera els dos dies, i la resolució del cas triga de mitjana menys de dos mesos.
Cultura de pacte
Actualment Sabadell Mediació desenvolupa la seva acció per mitjà de quatre programes encaminats a generar en la ciutadania la cultura de mediació, com a cultura de pau i pacte. És un servei gratuït i ràpid que vol afavorir la cohesió i la interrelació social.
La regidora de Participació de l’Ajuntament, Míriam Ferràndiz, valora positivament la tasca del servei «amb una trajectòria de deu anys important no només pel seu vessant resolutiu de casos, sinó també per la seva acció preventiva i de foment de determinats valors, com són el pacte, el diàleg i la interrelació social».
8-1-a-6-col

Comentaris
To Top