Arxiu

El 2016 es tanca amb gairebé 200 participants en plans d’ocupació

Amb l’objectiu de rebaixar l’atur entre la població sabadellenca, el Vapor Llonch posa en amrxa diferents programes de formació i ocupació adreçats a les persones aturades de la ciutat. L’any passat gairebé 200 persones van passar només pels Plans d’Ocupació realitzats a la zona sud i Ripoll.Un total de 177 persones han participat durant el 2016 en els Plans d’Ocupació de la Diputació de Barcelona i en el Pla de Treball als Barris de la zona Sud i del Ripoll. Aquest grup forma part de les 341 persones usuàries del Vapor Llonch en situació d’atur que durant l’any passat van prendre part en algun dels programes de treball i formació.
El col·lectiu va celebrar el 29 de desembre l’acte de cloenda, en el transcurs del qual els participants van rebre el certificat acreditatiu de l’aprofitament de l’activitat.
El regidor de Treball i Empresa de l’Ajuntament de Sabadell, Eduard Navarro, ha manifestat que «l’essència d’aquests programes és que les persones participants en puguin treure el màxim profit de cara al seu futur professional. És tan important que les persones beneficiàries hagin gaudit d’un contracte laboral com haver adquirit els coneixements i les habilitats que els poden facilitar la inserció posterior en el mercat laboral».
Els principals objectius que persegueixen els plans locals d’ocupació de la Diputació de Barcelona són contribuir a rebaixar les taxes d’atur als municipis de la província, millorar i fomentar l’ocupació i l’ocupabilitat de les persones i contribuir al desenvolupament econòmic dels territoris.
D’altra banda, el Pla de Treball als Barris està format per un conjunt de projectes integrats de regeneració urbana que té en compte tots els seus components: urbanístics, d’habitatge, ocupacionals, formatius, socials, culturals, ambientals, convivencials i de millora de les condicions de vida en general de les persones que habiten al barri i el territori objecte d’actuació.
A cada convocatòria es poden fer programes per intervenir sobre la ciutadania, per millorar l’ocupabilitat de les persones amb baixa qualificació professional i afavorir la contractació a barris amb una major taxa d’atur.2-1-a-8-col

Comentaris
To Top