Ciutat

Crida per evitar talls de llum i gas a les famílies vulnerables

L’Ajuntament de Sabadell ha fet una crida perquè les famílies amb risc de patir un tall de llum o gas per manca de pagament contactin amb els Serveis Socials municipals el més aviat possible. El govern municipal reforça la lluita contra la pobresa energètica davant la forta baixada de les temperatures prevista de cara a les properes setmanes.
Per això, demana a aquelles persones o famílies sabadellenques amb risc que els tallin els subministraments de llum o gas que s’adrecin als treballadors socials del seu Centre d’Atenció Primària (CAP) de referència, o bé al Servei d’Urgències i Emergències Socials (SUES), en cas que es tracti d’un risc imminent.
L’objectiu és que l’administració local tingui coneixement de tots els casos, i actuar de forma preventiva per evitar situacions de pobresa energètica i els riscos que comporta.
Des del govern de Sabadell es recorda que la Llei 24/2015, amb el desplegament de la qual està plenament compromès, impedeix a les companyies tallar el subministrament energètic a ciutadans o famílies vulnerables.
La llei d’àmbit català obliga les companyies a informar els ajuntaments i demanar-los informes d’exclusió residencial abans de fer efectiu un tall de subministrament. Si els afectats són persones o famílies vulnerables, no es pot tallar el servei.
Al desembre, sis mesos després d’anunciar l’inici del procés sancionador contra les empreses subministradores que incomplissin el protocol de garantia previst a la citada llei, l’Ajuntament va notificar a les companyies els primers expedients sancionadors. A data d’avui, Acció Social ha lliurat 1.375 informes de vulnerabilitat a les companyies, relacionats amb casos de tall de subministrament o pobresa energètica.
5.1 a 4 col

Comentaris
To Top