Ciutat

Sabadell participa en una prova pilot per facilitar un habitatge als sense llar

Sabadell és una de les set ciutats catalanes escollides per participar en un projecte pilot de la Generalitat que vol implantar la metodologia del ‘Housing first’. El model, originari dels Estats Units, situa l’habitatge com a primera fase del procés d’inserció social, i consisteix en facilitar a les persones sense llar que puguin accedir a un habitatge permanent, assequible, digne i adequat a les seves circumstàncies.
Es tracta d’una iniciativa impulsada per la Generalitat de Catalunya. Està previst que durant aquest 2017 s’elabori el disseny del projecte, i la seva posada en marxa dependrà de la dotació pressupostària. Juntament amb Sabadell, participen com a ciutats pilot Barcelona, Tarragona, Lleida, Girona, El Prat de Llobregat i Badalona.
La metodologia del ‘Housing first’ s’inclou en l’estratègia integral per a l’atenció a les persones en situació de sensellarisme a Catalunya, que compta amb la participació del món local i del tercer sector. L’objectiu és «donar resposa al col·lectiu de persones sense llar i reduir el greu impacte que l’exclusió residencial provoca en les seves oportunitats d’integració».5.1 A 4 COL
L’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha publicat enguany un estudi sobre el mal allotjament en què s’han tingut en compte les dades de 773 municipis catalans, entre els quals es troba Sabadell.
El document estima que a tot Catalunya hi ha prop de 48.500 casos de mal allotjament distribuïts en els següents grups: sense sostre (més de 5.400 casos), sense habitatge (8.600), habitatge insegur (26.700 casos) i habitatge inadequat (7.600).

Comentaris
To Top