Ciutat

El govern aprova la revisió del contracte d’Smatsa en mig d’una gran tensió

El ple municipal ha aprovat amb els vots del quatripartit iniciar el procediment de revisió d’ofici del contracte de gestió del servei públic de neteja de l’espai pública, recollida i trasllat dels residus sòlids urbans i deixalleries de Sabadell. L’aprovació ha arribat després d’un llarguíssim i tens debat marcat per la petició de l’oposició de posposar l’acord fins disposar d’un informe del que pot costar una hipotètica anu·lació del contracte per part de la Generalitat que el 2012 es va adjudicar a l’empresa concessionària Smatsa.
Un nombrós grup de treballadors de Serveis de Medi ambient ha seguit el debat a dins i també omplint el vestíbul de la primera planta de l’Ajuntament. En diverses ocasions l’alcalde ha hagut de demanar-los silenci per deixar escoltar les diferents intervencions dels representants dels grups municipals. Les dels regidors de l’oposició han estat acollides amb aplaudiments.
En una primera intervenció el regidor Xavier Guerrero ha fet referència a un seguit de queixes sobre el servei que motiven la petició de revisió del contracte per part de la Generalitat per si procedeix declarar-lo nul. Tot seguit els regidors de l’oposició Lluís Monge, Carles Bosch (no adscrits), Esteban Gesa (PP), Adrián Hernández (Ciutadans), Josep Ayuso (PSC), i Carles Rossinyol (CiU) han coincidit en demanar que s’ajornés la votació per tal de disposar de més informació de les conseqüències que podria comportar per a la ciutat l’anul·lació del contracte. En un moment determinat el regidor Bosch ha demanat la dimissió de l’alcalde, Juli Fernàndez.

Comentaris
To Top