Ciutat

Investiguen si les obres del Metro van servir per finançar l’antiga CDC

Les obres de prolongació dels Ferrocarrils a Sabadell s’inclouen en el llistat d’adjudicacions que s’investiguen en relació al presumpte finançament il·legal de l’antiga CDC, conegut com el cas 3 per cent. Les informacions aparegudes des de dijous al matí, quan l’operació duta a terme per la Guàrdia Civil, en el marc de la investigació del cas 3 per cent, apunten Sabadell com una de les ciutats en les què es convocaven concursos «controlats» i «manegats», segons Fiscalia Anticorrupció, que malgrat l’aparença de seguir els procediments regulars ja s’havien atorgat amb anterioritat per finançar CDC a través de donacions a diferents fundacions.

En el cas de Sabadell ‘assenyalen els treballs referents a les estacions de Can Feu-Gràcia i Sabadell Plaça Major. Els escorcolls de la Guàrdia Civil a Infraestructures.cat, depenent de la Generalitat, els agents es van endur documentació de les obres del Metro que es van adjudicar per 11,3 milions d’euros l’any 2014.

Segons ha informat El País, en l’edició de divendres, els treballs es van adjudicar a la Unió Temporal d’Empreses formada pe Benito Arnó, Oproler i Merkadomótica. Tota l’operació de dijous té com a objectiu 10 obres públiques adjudicades per 126,5 milions d’euros entre els anys 2012 i 2015. Per a la Fiscalia els fets serien constitutius dels delictes d’organització criminal, suborn, tràfic d’influències, prevaricació, finançament il·legal de partits, blanqueig de capitals i malversació de fons públics.

Comentaris
To Top