Ciutat

Jutgen els membres d’una organització amb presència a Sabadell per obligar dones estrangeres a prostituir-se

Un dels prostíbuls estava situat a la ciutat

L’Audiència de Tarragona començarà a jutjar aquest dijous una vintena de persones d’una suposada organització que explotava i obligava a prostituir-se a 26 dones estrangeres. Les víctimes treballaven i vivien en condicions “extremadament dures” en els vuit prostíbuls del grup, un d’ells a Sabadell. A més, també n’hi havia dos Barcelona, tres a Tarragona, un a Tortosa i un altre a Vilanova i la Geltrú.

Els fets es remunten entre els anys 2008 i 2010. La Fiscalia els acusa de 41 delictes de prostitució, d’un d’associació il·lícita, d’un altre contra els drets dels treballadors, d’un delicte continuat de blanqueig de capitals i de dos més de falsificació de document oficial.

Els 20 acusats formaven part d’una organització estructurada en forma piramidal i “fortament jerarquitzada”, segons assenyala el ministeri públic en l’escrit d’acusació. L’objectiu del grup era enriquir-se mitjançant l’explotació de dones estrangeres, majors d’edat, que obligaven a exercir la prostitució. Membres de la trama traslladaven a les víctimes als diversos prostíbuls que regentaven per fer la “sensació de novetat”.

Per als màxims responsables els demana 15 anys de presó mentre que per a la resta d’integrants les peticions són de 13, 11, 9 i 6 anys.

Comentaris
To Top