Ciutat

La Generalitat presenta un projecte per soterrar el Metro fins a Can Feu

El soterrament dels Ferrocarrils fins a Can Feu ja compta amb una proposta de projecte constructiu. Es va presentar a la darrera reunió de la Taula Tècnica celebrada dimecres passat. L’obra s’ha pressupostat en 21,7 milions d’euros. L’Ajuntament ha informat que es tracta d’un projecte consensuat on queden reflectides les consideracions tècniques que s’han anat indicant i treballant des de l’inici de la constitució de la taula. La plataforma Soterrament dels FGC no s’ha pronunciat encara al respecte en espera de valorar la proposta presentada en la reunió que tenien previst celebrar dilluns al vespre.

Les obres proposades tindrien una duració de 22 mesos i un pressupost aproximat de 21,7 milions d’euros (IVA inclòs). El projecte inicial que va presentar la Generalitat ascendia a 31 milions d’euros. La proposta tècnica consisteix a cobrir la via ferroviària fins passat el passeig de Can Feu, de manera que s’inverteixi la situació actual. D’aquesta manera el ferrocarril passaria per sota del passeig de Can Feu i el pas del trànsit rodat seria per on ara hi ha la via del tren. Aquesta opció comportaria, per tant, la construcció d’un gran eix per a vianants i bicicletes que ha de connectar el passeig de Can Feu fins al centre de la ciutat.

El projecte preveu les obres en quatre fases d’execució, amb la finalitat de «minimitzar el temps en via única i alterar el servei actual el menys possible i reduir l’afectació del passeig de Can Feu», tal i com ha informat el consistori.
No s’inclou al projecte la urbanització de la superfície del cobriment de la via, però sí la reposició del passeig de Can Feu i dels carrers adjacents. A la reunió celebrada dimecres dia 1, hi van assistir representants del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya; Maties Serracant, tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat; Xavier Guerrero, regidor d’Espai Públic; membres de les entitats que hi formen part; regidors de diferents grups municipals i tècnics redactors del projecte constructiu.

Comentaris
To Top