Ciutat

Les dones africanes demanen que es revisi el protocol contra l’ablació

L’Associació de Dones Africanes de Catalunya va donar dilluns un primer pas a Sabadell per revisar el protocol contra la mutilació genital femenina (MGF). Va organitzar un debat al centre cívic de Can Puiggener al que van assistir tècnics de diferents municipis així com de la Generalitat.

Dilluns es va celebrar el dia internacional de tolerància zero amb la mutilació genital femenina. I el centre cívic de Can Puiggener va acollir la primera de les sessions de la taula de treball que entitats i Govern han constituït per revisar el protocol contra aquesta agressió que encara pateixen cada any uns 3 milions de nenes. Una de les conclusions a les quals van arribar els ponents de la taula va ser la necessitat de millorar aquest protocol per evitar casos com el de Fatoumata Diaby i Mamadou Touré, una parella originària de Guinea-Conakry i residents a Sabadell, que l’any 2012 van perdre la custòdia de les seves dues filles petites a causa d’un error mèdic. En aquell moment la família havia tornat del seu país de veure la família.
Una de les nenes va tornar amb molèsties als genitals i en visitar la pediatra aquesta va fer un informe segons el qual la nena havia estat sotmesa a una amputació de part dels genitals.

Comentaris
To Top