Ciutat

La Policia Municipal incorporarà 13 vehicles nous entre motos i turismes

L’Ajuntament ha fet pública la seva intenció d’anar renovant la flota de vehicles de la Policia Municipal. L’objectiu és anar substituint, de forma progressiva, els vehicles més antics del parc mòbil i per aquesta raó el consistori ha iniciat els tràmits per treure a concurs l’arrendament, amb opció de compra, de tretze vehicles nous.
Aquests ja es podrien incorporar al parc mòbil a partir del segon semestre de l’any. Abans, però caldrà dur a terme una sèrie de transformacions en els vehicles per poder-los utilitzar.
Un cop s’hagin retolat, transformat i fetes les adaptacions necessàries que requereixen els cotxes de policia, com és per exemple, els llums i les sirenes d’emergència o la incorporació del kit de detinguts en sis dels vehicles començaran a prestar servei.

Les noves unitats estan formades per quatre motocicletes de motor elèctric tipus scooter, un turisme de motor elèctric, sis turismes de motor benzina i dos turismes de motor híbrid que, per les seves característiques, són, segons ha declarat l’equip de govern, «una clara aposta pel respecte al medi ambient ja que es tracta de cotxes poc contaminants o alternatius». L’objectiu del govern municipal és, segons ha indicat, l’aposta per la millora de la sostenibilitat també en el trànsit rodat a la ciutat, tant pel que fa al transport públic, com en la prestació d’altyres serveis.

Un exemple d’aquestes finalitats és la recent incorporació de dues bicicletes elèctriques destinades al servei de zona blava així com la renovació del parc mòbil de la policia. Aquestes bicis s’utilitzaran per realitzar els desplaçaments als punts més allunyats.
El concurs pel subministrament dels nous vehicles té un pressupost de licitació de 755.959 euros que inclouen també el manteniment i que ara el consistori adquiriria en la modalitat d’arrendament però amb opció a compra un cop passin quatre anys.

Comentaris
To Top