Arxiu

‘Corro contra el càncer’ torna a superar les xifres de la seva última edició

Sabadell ha tornat a respondre a una de les cites més solidàries de l’any. La cursa ‘Corro contra el càncer’ ha aplegat un gran nombre de corredors que han recorregut els 5 quilòmetres del circuit lluint als seus dorsals els noms de les persones a qui dedicaven la cursa. Sentiments a flor de pell i una recaptació que es destinarà a la lluita contra el càncer.

Un any més -i ja en són 6- la cursa ‘Corro contra el càncer’ ha omplert els carrers de la ciutat. Amb 3.358 inscrits, ha superat les xifres de l’última edició (3.000). Pel que fa a la recaptació econòmica, entre donatius i inscripcions, s’han recollit uns 25 mil euros als quals s’han de restar les despeses d’organització, com ara l’ambulància o l’assegurança, però de ben segur se superaran els 20 mil euros aconseguits l’any passat. Tota la recaptació anirà a parar a l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC).

Superant tant la recaptació, com els participants, la sisena edició ha estat tot un èxit i així ho valora l’impulsor de la cursa, Lluís Domingo: «És increïble com s’ha bolcat la gent tot i la previsió de pluja i el fred». La majoria dels participants són dones, però durant la cursa s’hi van poder veure persones de totes les edats, des de jubilats, fins a nens en cotxets, fent la cursa caminant, o corrent.
La cursa té la particularitat de poder dedicar-la a qualsevol persona que hagi patit, o estigui patint, la malaltia a través dels dorsals personalitzables. A més, compta amb una categoria especial anomenada ‘lluitadors’ i ‘lluitadores’ per a tots aquells que estan lluitant contra el càncer. Domingo explica que cada vegada són més «els participants que s’identifiquen com a lluitadors» i afegeix: «És molt bonic veure com corren tan física, com metafòricament per la malaltia. La gent perd la por i cada vegada ho mostren més».

En la plana esportiva, David Fernández ha estat el guanyador de la cursa en categoria masculina. Amb 20 anys, és la tercera vegada que aquest terrasenc participava a la cursa. Fernández va protagonitzar un dels moments més emotius en creuar la línia de meta amb llàgrimes als ulls dedicant la cursa al seu avi, Dionisio, mort de càncer als 71 anys.
En categoria femenina, Júlia Casas, també procedent de Terrassa va ser la primera dona en creuar la meta. Amb 36 anys, Casas va trigar 18 minuts i 31 segons en recórrer els 5 quilòmetres de distància amb sortida i arribada a la plaça Creu Alta

Comentaris
To Top