Ciutat

Premi a l’Escola Joan Sallarès i Pla per apropar les tecnologies a tothom

L’Escola Joan Sallarès i Pla ha guanyat el primer premi com la millor escola innovadora en l’aplicació de les tecnologies digitals, concedit en el marc del Mobile World Congress. També ha rebut una distinció l’Associació de Mares i Pares d’Alumnes de l’Escola Enric Casassas.

Dues escoles públiques de la ciutat han liderat les distincions del Mobile Learning Awards, el concurs del Mobile Wolrd Congress que reconeix els projectes més innovadors de Catalunya en l’ús de la tecnologia mòbil a l’educació.
Són l’Escola Joan Sallarès i Pla i l’AMPA de l’Escola Enric Casassas, ambdues premiades en la modalitat d’escoles innovadores en l’aplicació de les tecnologies digitals, en les categories de centres educatius i AMPA respectivament.

El Joan Sallarès i Pla, al barri de Campoamor, ha guanyat pel projecte ‘Les TAC a l’abast de tothom’, una iniciativa amb la que «volem evitar l’escletxa digital i aconseguir que els nostres alumnes estiguin en igualtat de condicions amb els alumnes de la resta d’escoles», subratlla el director del centre, Francisco Salmerón.
L’escola és d’alta complexitat. «Som una escola amb pocs recursos, amb un alumnat en situació de risc, amb un percentatge molt important d’alumnat immigrant i un percentatge també remarcable de població d’ètnia gitana».
Davant aquesta realitat, l’equip docent va idear un dispositiu de preu baix i altes prestacions, Raspberry PI, que fa arribar les noves tecnologies a tots els alumnes. Salmerón explica que «pel que val un sol ordinador, adquirim 4 ó 5 servidors/terminals».

Comentaris
To Top