Ciutat

Una macrooperació contra la màfia xinesa esquitxa també Sabadell

sarticulat la màfia xinesa ‘Bang de Fujian’. Una organització criminal que es dedicava, principalment, al tràfic i explotació sexual de dones que portaven des de la Xina, i al cultiu i tràfic de marihuana.
L’operació es va iniciar l’estiu passat, quan es va detenir una persona a Sabadell. A l’agost, l’intent d’homicidi d’un ciutadà xinés a plena llum del dia va alertar les autoritat, que van comprovar que la víctima havia un préstec a un conegut seu en una sala de joc, una pràctica habitual del grup ‘Bang de Fujian’.

Finalment, després de mesos d’investigació, els Mossos d’Esquadra han desarticulat la banda, alliberant 22 dones que havien estat portades des de la Xina i obligades a prostituir-se en prostíbuls de Barcelona i de l’àrea metropolitana. Els Mossos d’Esquadra han detingut 25 persones, de les quals 11 han entrat a presó i la resta han quedat en llibertat amb càrrecs amb la retirada del seu passaport.

Una de les seves activitats principals, al marge del tràfic i explotació sexual de dones xineses, era el cultiu i distribució de marihuana. Les plantacions estaven custodiades i cultivades per ciutadans portats expressament de la Xina per a aquesta finalitat, que treballaven en condicions d’explotació i insalubritat, durant les 24 hores del dia.

Comentaris
To Top