Ciutat

La municipalització de l’aigua no és el que més preocupa als clients

Una possible municipalització del servei d’aigües no forma part de les principals preocupacions dels clients d’Agües Sabadell d’acord amb les dades de les consultes rebudes al llarg del 2016.

Les dades sobre les inquietuds dels usuaris, obtingudes a través de les enquestes de satisfacció i a l’atenció realitzada per l’equip de clients a través dels diferents canals  (presencial, telèfon i Twiter), han estat presentades pel president de la companyia, Enric Blasco, el director general, Joan Cristià, i pel director de Clients, Josep Escartín
La companyia constata un cert desconeixement pel que fa al model de gestió del servei d’aigües. La majoria de les consultes en aquest àmbit han estat relacionades amb si els preus de l’aigua depenen del model de gestió o sobre quines són les principals diferencies entre els models privats, públics i mixtos.
En aquest sentit, Enric Blasco va parlar d’alguns exemples de municipalitzacions com el d’Arenys on el preu s’ha incrementat un 30 per cent. A Berlín, per exemple, el preu es va encarir un 2,4 per cent després que la compra de la part privada va suposar un cost de 1.200 milions d’euros.
El president de la companyia recorda que el preu de l’aigua a Sabadell entre el 2010 i el 2016 ha estat per sota de l’IPC català, tot i que la compra d’aigua al Consorci d’Aigües Ter-Llobregat s’ha incrementat en un 113 per cent. Aquest fet demostra, segons Blasco, «capacitat de gestió per part de la companyia».

To Top