Ciutat

L’Ajuntament imposa tres noves multes a subministradores per talls indeguts

Les sancions a empreses subministradores per talls de llum o mala praxi són ja 14. L’Ajuntament ha comunicat que en les darreres setmanes se n’han interposat tres més per incompliment de la llei de pobresa energètica. La xifra de famílies afectades pels talls són 198.

A les 11 multes imposades que van fer de Sabadell el primer municipi en fer efectives sancions per incompliment de la Llei 24/2015 en l’àmbit de subministraments bàsics, s’han sumat ara tres noves multes. L’Ajuntament ha informat que són ja 14 les sancions que sumen més de 140.000 euros, la qual cosa representa un import d’uns 10.000 euros cadascuna.
Els casos pels quals es multa les companyies subministradores afecten un total de 198 famílies de Sabadell. D’aquestes tres noves sancions, una s’ha imposat a Gas Natural Servicios per un tall de subministrament elèctric sense haver sol·licitat prèviament l’informe d’exclusió residencial als serveis socials municipals. Aquesta multa s’ha afegit a les 9 que s’havien imposat amb anterioritat pel mateix concepte. En aquest cas eren set a Endesa Energia XXI i dos a Endesa Energia SAU. Cadascuna de les multes es refereix a casos que afecten a una família.

De les noves sancions, dues s’han comunicat a Gas Natural Servicios i a Gas Natural SUR per mala praxi.
En concret, per pràctica reiterada d’avís de tall o extinció de contracte per impagament sense haver sol·licitat els corresponents informes d’exclusió residencial als serveis socials. En aquest cas, les multes se sumen a les dues imposades fa uns dies a Endesa Energia XXI i Endesa Energia SAU pel mateix concepte. Les multes per mala praxi afecten 188 famílies.

El concepte pel qual s’han interposat les multes correspon a una falta greu segons està tipificat a l’article 331-5 c del Codi de Consum de Catalunya i en relació a l’article 6.4 de la llei de pobresa energètica.

To Top