Ciutat

Serracant sosté que el Quart Cinturó no passarà mai pel nord de la ciutat

Després que Foment adjudiqués, dijous, un nou estudi informatiu del tram del Quart Cinturó entre Terrassa i Granollers, l’Ajuntament ha reiterat la seva oposició a l’autovia que «està completament en dubte a la comarca».

El tinent d’alcalde de Territori, Maties Serracant, va ser contundent a l’hora d’assegurar que «no necessitem cap infraestructura viària de l’Estat i per aquí no passarà mai el Quart Cinturó». En aquests termes es va expressar el regidor després de conèixer que Foment ha adjudicat per 1,1 milions d’euros el contracte per la redacció de l’estudi informatiu de la també coneguda com autovia B-40. «El govern municipal no contempla la continuïtat del Quart Cinturó». En aquest sentit, va afegir que el quatripartit «treballa amb la Generalitat i els consells comarcals en el marc del Pla de Mobilitat del Vallès, per tal d’obrir un debat profund sobre la mobilitat al Vallès, que permeti liderar la previsió de les futures infraestructures a la zona».

Una vegada més, Serracant va criticar l’Estat per «voler imposar una infraestructura a la comarca que està completament en dubte» i que «gasti milions d’euros en fer un nou estudi informatiu després que l’anterior caduqués». I va considerar que Foment no té «ni capacitat ni sensibilitat per fer les infraestructures de caràcter comarcal que aquest territori necessita». Un argument que va utilitzar per referir-se al Pla Territorial Metropolità de Barcelona que reconeix les necessitats del territori en matèria de mobilitat i que, per tant, «la tramitació del Ministeri suposaria un gran pas enrere».

To Top