Ciutat

Augmenten les sol·licituds per accedir a una beca de menjador

L’Ajuntament ha tramitat 5.586 sol·licituds per accedir a una beca menjador el curs vinent. La xifra representa un increment del 5,5 per cent respecte l’any anterior que s’explica perquè s’ha apujat el llindar de renda establert per accedir a aquests ajuts.

Gairebé el 20 per cent de les sol·licituds que ha rebut l’Ajuntament per accedir a una beca menjador prové del districte sisè (Creu de Barberà, Les Termes, Espornceda i Campoamor). En total són 1.093 els nens que han demanat aquest ajut. Li segueix el districte 3 (Ca n’Oriac, Sant Julia i zona nord) amb 1004 solicituds, i el districte 4 (La Concòrdia i Can Rull) amb 969. Del Centre i Sant Oleguer el consistori n’ha rebut 685; de la Creu Alta i Can Puiggener 763; de Poblenou i Torre-romeu 550, i de Gràcia i Can Feu 522.
Totes les demandes rebudes s’han traslladat al Consell Comarcal del Vallès Occidental i aquest organisme les fa arribar al departament d’Ensenyament de la Generalitat que creuarà les dades amb les de l’Agència Tributària. Un cop s’hagi fet aquest tràmit, es faran públics els ajuts que rep cada municipi.

Enguany són 5.586 els nenes de Sabadell que necessiten la beca menjador. Una xifra que és un 5,5 per cent superior a la del 2016 quan es van tramitar 5.293 sol·licituds. El regidor d’Acció Social, Gabriel Fernàndez, explica aquesta increment pel fet que «la Generalitat hagi apujat els llindars de renda que permeten a les famílies accedir als ajuts, equiparant-los als de risc de pobresa de Catalunya. Amb els nous criteris, que des de Sabadell reivindicàvem des de fa temps, més infants podran accedir com a mínim a un ajut del 50 per cent del menú. Per a nosaltres, però, encara no n’hi ha prou».

To Top