Ciutat

El Col·legi d’Arquitectes inicia un cicle de conferències per apropar l’arquitectura a la ciutadania

La jornada inaugural ha anat a càrrec de Miquel Àngel Julià i Pablo Soto

Pablo Soto, Miquel Àngel Julià i el moderador de les ponències, Josep Lluís Gorina / DAVID CHAO

El vestíbul del Teatre de la Faràndula ha acollit aquest dimarts la primera jornada de conferències del cicle del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (COAC) per apropar l’arquitectura a la ciutadania. Es tracta de dotze ponències repartides en quatre dies, aquest i els pròxims dimarts, tenint en compte que les dues últimes es faran al Teatre Principal.

Tal com explica l’arquitecte Francesc Camps, comissari del projecte ‘Arquitectura en Públic’, que engloba aquestes conferències i altres activitats que es faran més endavant, l’objectiu és donar a conèixer “totes les cares de l’arquitectura i els professionals que la fan possible”. Tot, enmarcat en l’any que Sabadell exerceix de capital de la cultura catalana.

La jornada inaugural ha anat a càrrec dels arquitectes Miquel Àngel Julià i Pablo Soto, que han parlat del paper de l’arquitectura en la configuració d’establiments comercials i les seves característiques compartides amb l’escenografia.

Durant aquest primer dia de conferències, també han intervingut els arquitectes Marc Deu i Arnau Bosch, amb una ponència sobre com la participació ciutadana es pot incloure en el disseny de les ciutats. I l’arquitecta Queralt Garriga ha centrat la seva intervenció en la relació entre arquitectura i experiència de l’espai.

Calendari

L’accés a totes les conferències és obert a tothom i gratuït; no cal inscripció prèvia. El calendari previst és el següent:

28 de maig, de 18 h a 20 h a la Faràndula

  • Arquitectura i emergències. El canvi climàtic, o la pandèmia, fan reconsiderar la relació de la ciutat amb el risc i l’emergència. Roger Sauquet.
  • Arquitectura i cinemes. Atmosferes de l’espai. Isa Vega.
  • Arquitectura i poder. L’arquitecte del príncep: els vincles entre el poder i el professional de l’arquitectura, la ciutat i el país. Manel Larrosa.

4 de juny, de 18 h a 20 h al Teatre Principal

  • Arquitectura i sostenibilitat. Solucions Transformadores. Eulàlia Figuerola.
  • Arquitectura i planejament de la ciutat. Urbanisme a l’abast. Josep Milà i Jordi Vallhonrat.
  • Arquitectura i espais per a l’ensenyament. L’arquitectura com a oportunitat per aprendre. Mariona Genís.

11 de juny, de 18 h a 20 h al Teatre Principal

  • Arquitectura i llum. L’eina que pot virtuar o desvirtuar un projecte arquitectònic. Gisela Steiger i Miquel Àngel Julià.
  • Arquitectura i habitatge social. L’habitatge, des de la planificació urbanística, fins al moment d’habitar. Paula Martí Comas.
  • Arquitectura en públic. Les arquitectures i els públics. Francesc Camps.
Comentaris
To Top