Arxiu

Les denúncies de les menors per agressions masclistes es disparen

Aquest dissabte es commemora el Dia Internacional per a l’eliminació de les violències envers les dones. Una jornada en què es recorda que moltes de les conductes que s’han interioritzat com a normals o que no són visibles, són violència sexual. En el punt de mira, les adolescents. Fins a l’octubre d’aquest any les denúncies de joves menors per agressions masclistes han pujat un 11 per cent respecte el mateix període del 2016.

La prevenció és considera una eina eficaç per combatre la violència masclista. I un dels col·lectius més sensible davant d’aquesta xacra social són les i els adolescents. Joves d’entre 14 i 20 anys que sovint són incapaços de reconèixer les situacions de violència de gènere perquè moltes vegades les han interioritzat com a normals, i als que cal ajudar a identificar-les.
D’aquí que els Grups d’Atenció a la Víctima dels Mossos d’Esquadra, hagin posat en marxa xerrades, sota el nom «Com comença tot?», adreçades només als joves de 14 a 20 anys. L’objectiu d’aquestes activitats és ajudar-los a detectar comportaments masclistes en les relacions de parella.

L’increment de denúncies de menors per agressions masclistes creix. Fins al mes d’octubre d’aquest any s’ha produït un augment d’un 11 per cent, respecte el mateix període del 2016, de noies menors d’edat que bé han denunciat a les seves parelles o exparelles sentimentals o bé són filles de dones que han estat maltractades i que en el moment de la denúncia ho van ser a la vegada que la seva mare.

Així es desprèn dels casos instruïts pels Mossos. Entre gener i octubre es van atendre 10.968 denúncies per violència de gènere, un 3,5 per cent més que durant el mateix període del 2016. A més, fins dijous passat havien mort vuit dones per violència masclista. D’aquestes, set eren majors d’edat i una filla menor d’edat. La mort d’aquestes persones també ha deixat nou filles i fills orfes, dels quals cinc no superen els 18 anys.

L’Escola Can Llong ha treballat amb els seus alumnes la sensibilització sobre la violència envers les dones. L’activitat es fa en el marc de l’espai de coeducació. Els alumnes de les dues classes de sisè de primària han passat per la resta d’aules explicant als estudiants el perquè es commemora aquest dia, i que existeixen molts tipus de violència, entre altres aspectes. També han elaborat materials que han penjat a l’espai de coeducació

To Top