Oci i cultura

Tret d’inici del Sakura Ciutat: “Sabadell respirarà Japó durant un mes”

Una vintena d’activitats de tota mena repartides per la ciutat precediran la fira japonesa

Foto institucional de la inauguració a l'edifici de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859 / VÍCTOR CASTILLO

La Fira Sakura Matsuri estarà molt més ambientada, tindrà fins a 65 expositors, disposarà d’una sala gastronòmica i una zona de videojocs arcade i gamers, acollirà exposicions de kimonos, pintura i manga, i disposarà d’un escenari de 360 graus. La tercera edició de la proposta tornarà a Fira Sabadell del 17 al 19 de maig carregada de novetats.

Abans, però, se celebraran una vintena d’activitats sota el nom Sakura Ciutat, principalment a les pèrgoles d’inspiració japonesa als Jardinets i al Racó del Campanar, des d’aquest dijous fins al final de la fira.

“Volem que Sabadell respiri Japó durant un mes”, ha pronunciat el tinent d’alcaldessa de Promoció Econòmica i Projecció de Ciutat, Lluís Matas, en la inauguració del Sakura Ciutat a l’edifici modernista de la Fundació Antiga Caixa Sabadell 1859. “El somni que vam tenir ara fa tres anys, s’ha consolidat”, ha celebrat. En la mateixa línia s’ha expressat la regidora de Turisme, Katia Botta, que ha detallat alguns punts importants de la programació, com la gastronomia, les xerrades o les arts marcials i ha instat a gaudir de “la primavera japonesa”.

Hi ha estat present Akiko Shitaka, la cònsol general del Japó, que ha inaugurat l’exposició Candor i Coratge, un conjunt de testimonis documentals de les relacions entre Catalunya i el Japó al segle XX. Pilar Cuervo, la directora de l’Arxiu Nacional de Catalunya, que ha documentat la mostra, també hi ha estat present.

Candor i Coratge, l’exposició a Caixa Sabadell / VÍCTOR CASTILLO

La cerimònia d’inauguració ha arrencat amb una desmotració artística de Taiko i amb un dibuix en directe per part d’un membre de l’escola de dibuix Joso. A més, a l’interior de l’edifici de Caixa Sabadell hi havia paradetes de Còmics Sabadell i de productes japonesos.

Mostra artística de taiko / V. CASTILLO

Activitats destacades de Fira Sakura Matsuri

A la Fira Sakura Matsuri es viuran moltes novetats. Per exemple, hi haurà un Tribut a Akira Toriyama; competicions de Mario Kart, actuacions de Shamisen, Koto, Shumi-e, Taiko, Shakuhachi, dansa Bon Odori i cançons d’Anime en català; combats de dibuixants; una mostra de moda de Kimonos; tallers de manga, llengua japonesa, pintura, estampat, origami, cal·ligrafia, furoshiki; un saló del Sake; pastisseria japonesa, sushi, tapes mediterrànies; sake, formatges…

Comentaris
To Top