Arxiu

L’oposició qüestiona la gestió del govern en matèria de mobilitat

El caos circulatori que ha viscut Sabadell en els darrers mesos a conseqüència de diferents obres, el conflicte amb l’empresa Smatsa i el manteniment de l’espai públic van ocupar la major part del Ple municipal de dijous. L’oposició va qüestionar la gestió que el quatripartit està fent en aquests àmbits.

Els grups municipals que formen part de l’oposició, PSC, Cs, CiU i PP, van posar sobre la taula aquells temes que més crítiques estan rebent en les darreres setmanes per part d’una part de la ciutadania i també d’aquests partits. En forma de cinc mocions -la discussió de les quals es va allargar durant gairebé quatre hores-, l’oposició va qüestionar la tasca que està duent a terme el regidor d’Espai Públic, Xavier Guerrero, i l’alcalde, Maties Serracant.

En el primer cas, el PSC va presentar una moció que tenia per objecte reprovar l’alcalde i Guerrero. La seva intenció no va comptar amb el suport de la resta de grups (els dos regidors no adscrits -Carles Bosch i Lluís Monge-, PP i Cs es van abstenir mentre ERC, Guanyem, Crida, Unitat pel Canvi i CiU hi van votar en contra). La discussió d’aquest punt va derivar en un intercanvi de retrets entre el quatripartit per allò que els governs socialistes havien deixat de fer i el que el PSC considera el govern municipal hauria de realitzar. El portaveu socialista, Josep Ayuso, va criticar la gestió de la mobilitat i va acusar el govern de «sectarisme» per voler limitar el trànsit dels vehicles privats sense donar alternatives. El carril bici de la Ronda Ponent el va qualificar d’innecessari així com el que es projecta a l’avinguda Concòrdia i es va posicionar en contra de la peatonalització del carrer Sant Pere.

Acte seguit, el portaveu de Cs, José Luis Fernàndez, va defensar la proposta del seu grup per apartar de la seva responsabilitat Guerrero ja que l’anunci de fa un any sobre presumptes irregularitats a l’empresa concessionària de neteja viària i recollida de residus Smatsa va suposar «un punt de ruptura» ja que en aquell moment, va dir, no s’havien pogut demostrar les acusacions segons les quals l’empresa havia carregat a les arques municipals un sobrecost de 6,5 milions d’euros. I ara després d’un any s’ha canviat la reclamació. El govern ha anunciat que obriran expedients sancionadors a Smatsa per incomplir el contracte i a més li reclamen 4,3 milions d’euros per suposades irregularitats en la facturació del servei. A més, va parlar d’incompliment en obres compromeses, arranjament de fonts ornamentals o parcs infantils, entre altres.

To Top