Ciutat

La 68ª Nit de Santa Llúcia se celebrarà a Sabadell

Els guardonats en l'edició de l'any passat / ACN

La 68a Nit de Santa Llúcia tindrà lloc a Sabadell, el divendres 14 de desembre. Així ho han escenificat l’alcalde, Maties Serracant, i el vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, en una trobada aquest migdia a l’Ajuntament. Serà la segona vegada que aquesta gala té lloc a Sabadell, després de fer-ho primer el 1986.

Jordi Cuixart, president d’Òmnium empresonat des del 16 d’octubre, ha volgut ser present a la trobada per mitjà d’una carta escrita des de la presó dels Lledoners lliurada per Mauri a l’alcalde, en què ha agraït la disposició de l’ajuntament de Sabadell per acollir la Nit de Santa Llúcia d’enguany. En la carta, Cuixart assegura que “en temps convulsos, la llibertat d’expressió, les paraules i la cultura esdevenen el millor escut contra la intolerància i el totalitarisme”.

Per la seva part, l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant, ha explicat que “ens satisfà enormement que la ciutat que va veure néixer escriptors de la talla de Joan Oliver, Francesc Trabal i Armand Obiols –el triumvirat que liderava la Colla de Sabadell– aculli enguany un dels esdeveniments culturals més rellevants del nostre país com és la Nit de Santa Llúcia”.

El vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri, ha explicat que Sabadell “és una població molt simbòlica per a Òmnium, perquè és la ciutat d’acollida de l’enyorada Muriel Casals i una ciutat de referència en la vida de l’estimat Jordi Cuixart”.

La Nit de Santa Llúcia

En la Nit de Santa Llúcia és un acte en què Òmnium fa el lliurament dels premis més rellevants de les lletres catalanes, entre els que destaquen el premi Sant Jordi de novel·la, dotat amb 60.000€, el premi Carles Riba de poesia, el premi Mercè Rodoreda de contes i narracions i el premi Frederic Roda de teatre.

Comentaris
To Top