Ciutat

El tomàquet Montgrí, protagonista de Cuina Vallès

El pagès Lluís Franco acompanyat per alguns dels xefs de Cuina Vallès / CEDIDA

El tomàquet Montgrí és el protagonista de les VIII Jornades Gastrònomiques que van començar dissabte passat i que celebren els nou restaurants, dos dels quals de Sabadell, que formen part del col·lectiu gastronòmic Cuina Vallès . Fins al 15 de setembre, aquests establiments de Sabadell, Terrassa, Sant Quirze, Castellar, Matadepera, Viladecavalls, Cerdanyola i Montcada i Reixac, ofereixen plats amb aquesta hortalissa a les seves cartes. Els xefs dels restaurants Can Feu i 9 de la Borriana de Sabadell, han anat aquests dies a recollir personalment el tomàquet a la finca de Can Bros al Parc Agrari de Sabadell, un ampli terreny conreat pel jove pagès Lluís Franco.

Els xefs de Cuina Vallès destaquen la qualitat organolèptica d’aquesta hortalissa i valoren “la seva carnositat, és molt gustós, ple i dolç, té la pell molt fina, gens àcid i la llavor gairebé no es nota”. Al davant de les tomaqueres de Can Bros, aquest dijous explicaven que “ara som en plena temporada i es troba en un moment òptim de sabor. El portem del camp a taula, amb totes les seves propietats intactes perquè és un producte de proximitat. Gaudim preparant els plats i els clients el gaudiran menjant-los”, asseguren.

Propostes gastronòmiques

Els cuiners prepararan el tomàquet de diferents maneres. Al restaurant Can Feu de Sabadell, Josep Maria Villagrasa explica que fa una “amanida de tomàquet Montgrí, amb ventresca de tonyina, ceba i bitxo”.  Lluís Franco, principal proveïdor de Cuina Vallès, treballa amb agricultura de producció integrada, molt respectuosa amb la natura. El pagès detalla que “al llarg de l’any, en tres plantades diferents, d’abril a juliol, plantem unes 1.400 plantes de tomàquet Montgrí per poder abastir al llarg de tota la temporada. Depenent de la climatologia, podem arribar a collir fins octubre-novembre”. Aquest productor apunta que “a més de ser bo i gustós, a nivell agrari és un tomàquet molt productiu. Estic molt content del seu resultat”.

Cuina Vallès és un col·lectiu de nou restauradors creat al 2006 per tal de promoure els productes agroalimentaris autòctons i de proximitat i defensar la cuina del territori. Compta amb el suport del Consorci de Turisme del Vallès Occidental.

Comentaris
To Top