Ciutat

El nou partit Som Sabadell: “Tenim un problema amb l’Islam”

Parlem amb Jordi Garcés, cap de llista de la candidatura

Cedida

Sabadell comptarà amb un partit més a les eleccions municipals de 2019: Som Sabadell, impulsada pel sabadellenc Jordi Garcés. La formació, que porta la seguretat ciutadana i l’impuls del comerç com a principals eixos, es presentarà oficialment en un acte el proper 15 de setembre. Som Sabadell debutarà a la ciutat com la marca de Som Catalans, una formació independentista catalana amb plantejaments durs contra la immigració. “A Sabadell, com a tota Catalunya, tenim un problema amb l’Islam“, ha explicat en declaracions a Diari de Sabadell.

Garcés sosté que cal repensar el sistema d’ajudes i subvencions que atorga l’Ajuntament als immigrants o a les associacions que els representen. “L’oportunitat l’ha de tenir primer la persona de casa, aquell que els seus pares i els seus avis han cotitzat aquí”, exposa sobre els nouvinguts, als quals creu actualment l’Ajuntament que es donen “més facilitats”. “S’haurien de treure subvencions i donar-les a la gent necessitada”, explica. Conscient que el seu discurs “ningú el diu perquè està mal vist”, exposa que Som Sabadell ha arribat per “acabar amb l’independentisme políticament correcte“. Així i tot, exposa que la immigració “no és punt cabdal de la candidatura”.

Jordi Garcés (1991) és el cap de llista de Som Sabadell. Assegura que sempre havia estat votant de CiU, però que actualment veu el PDeCAT “més a l’esquerra que ERC”. De formació, ha estudiat un grau mitjà d’Esports i un postgrau de Tanatopraxia per la Universitat de Barcelona. Així mateix, ha realitat formació de Protocol d’esdeveniments. Actualment treballa per l’empresa privada i és la seva primera incursió a la política.

Les propostes de Som Sabadell

Som Sabadell es defineix com “un grup de ciutadans locals, amb empreses i comerços, i que formem un nou partit polític” i es marquen com a principal objectiu “la recuperació econòmica del teixit comercial” després que el quadripartit “s’hagi carregat les noves inversions”, en paraules de Garcés.

Entre els punts més destacables del seu programa hi ha un reforç de la seguretat ciutadana i una reformulació de la mobilitat -amb l’eliminació del carril bici a l’asfalt i més aparcament gratuït per vehicles-. La formació denuncia que “hi ha interessos personals i particulars de polítics” darrere qüestions com el “monopoli funerari”.

Què és Som Catalans?

Som Catalans és una escissió de Plataforma per Catalunya de Josep Anglada. Té com a proposta “expulsar els burkinis de les platges catalanes” i ha realitzat actes amb representació de l’extrema dreta arreu d’Europa, com el flamenc Vlaams Belang o bé la Lega Norte del controvertit ministre italià Matteo Salvini.

La màxima dirigent és l’osonenca Ester Gallego, que va formar part de les files d’ERC als anys 1990 per després saltar a Plataforma per Catalunya. Actualment és la principal cara visible de la facció sorgida pels desacords al voltant de l’independentisme en el si de la formació d’Anglada.

Comentaris
To Top