Ciutat

L’enginy de petits i grans, a prova a la Vapor Badia

Jocs per la canalla a la Vapor Badia / ÓSCAR ESPINOSA

Aquest dissabte de Festa Major, de 10h a 14h i de 17h a 20:30h, l’Obrador porta a l’entrada de la biblioteca Vapor Badia un joc d’enginy per la canalla, de circuits que han de muntar els propis infants i s’ha de tirar una canica que ha d’acabar el recorregut tocant la campana.

El creador del joc, Alfons Llobet, explica que no hi ha normes determinades que el condicionin i tothom pot, “amb el seu enginy, habilitat i les ganes de complicar-se la vida”, crear el circuit que vulgui, amb salts i loopings, per exemple. Els materials amb què es fan les estructures són el plàstic i la fusta, mitjançant un sistema d’encaix “fàcil” amb gomes.

Una de les participants, la Júlia, ha destacat que “és molt xulo, m’agraden molt les caniques i tot això!”, tot jugant amb el seu pare, que també s’ho ha passat d’allò més bé. “Ens ho estem passant molt bé perquè és un joc molt creatiu; la nena fa el circuit que vol, no n’hi ha un de preestablert”, assegura Emilio García, i afegeix que “des de ben petit m’agrada tot el que són les construccions, el Mecano i aquestes coses”. Un grup d’organitzadors s’encarreguen de repartir el material entre les famílies, que tenen un temps il·limitat per estar jugant. L’activitat és gratuïta.

Comentaris
To Top