Ciutat

Can Llong tanca avui les seves festes

Un grup de veïnes gaudint d'una activitat de ball / Óscar Espinosa

La Festa Major del barri de Can Llong arriba avui al seu final. Des de divendres s’ha pogut gaudir de música en directe, balls, activitats populars, actuacions infantils, esportives i la tradicional xocolatada i botifarrada. A diferència de l’any passat, quan la pluja va ser la protagonista, aquest any el temps ha acompanyat amb un ambient estiuenc tot el cap de setmana. La majoria d’actes han estat concentrats al parc d’Odessa, la fira a la ronda d’Europa i les activitats esportives a Can Bernat.

El divendres es va donar el tret de sortida amb un campionat de pàdel a Can Bernat, i una actuació de l’esglèsia evangelista del barri. A les 21.00h, Miquel Soler, regidor del barri, va ser l’encarregat d’inaugurar-les de forma oficial amb el pregó. Seguidament, els veïns van poder gaudir d’una nit de festa amb la discomòbil del parc d’Odessa.

Dissabte al matí, els protagonistes van ser els espectacles de ball i la gran xocolatada popular. Al migdia, els bastoners de Sabadell van oferir un cercavila que va passar per diferents carrers del barri. La jornada va acabar amb l’actuació del “Coro Raíces del Sur”, i una ballada amb l’orquestra.

Aquest matí, els veïns han gaudit de la botifarrada popular que ha tingut moltíssim èxit. Sota un sol de justícia, molts buscaven espais a l’ombra per menjar. Els espectacles musicals han acompanyat el matí amb el grup Nerea i el “coro Alma Marismeña”. Aquesta tarda, Jaume Barri oferirà un espectacle musical d’animació, i el grup Carmen Almansa i l’Escola de música de Can Llong tancaran les festes, abans dels tradicionals focs artificials.

Bon temps i molta assistència

“Ha sortit tot perfecte i hem tingut més gent del previst”, deia Federico García, president de l’AAVV de Can Llong. García ha destacat el bon clima d’aquest any, ja que l’any passat la pluja va ser un gran inconvenient. “Les festes majors de barri no són les petites de la de la ciutat, són molt importants”, explicava el regidor del barri, Miquel Soler.

Soler ha destacat la importància de les festes com una eina de “cohesió i coneixement dels veïns i veïnes” dels barris. “l’AAVV és una associació molt treballadora i molt propera, i coneixen molt bé el que volen els veïns”, acabava Soler.

Comentaris
To Top