Ciutat

Les manualitats i els hobbies han envaït la Fira de Sabadell

Divendres es va inaugurar Diyversió a la fira de Sabadell. Les manualitats i els hobbies han sigut els protagonistes fins aquest diumenge. L’esdeveniment ha sigut organitzat per l’Ajuntament de Sabadell, Promoció econòmica i Good Idea Events; i és el primer any que es celebra. Divendres, la fira ja estava plena de gom a gom quan va obrir, i aquesta tarda tancarà amb un èxit notable.

Només entrar al recinte ferial, els assistents es troben amb les màquines arcade al davant. Pares i fills juguen amb les que van ser les protagonistes de l’oci digital als anys 80 i 90. L’Israel i l’Armand són dos d’aquests pares. “Jo vaig créixer amb aquests jocs i m’agrada que els meus fills els coneguin”, explica l’Israel, l’Armand considera que són jocs “menys violents” que els de la Playstation. “Si t’hi fixes, en aquests jocs no importen tant els gràfics; importa el joc i gaudir-lo amb els amics”, diu l’Armand.

A pocs metres d’aquests pares està el Fernando al seu Stand. El seu hobby és el cosplay. Fabrica disfresses de diferents superherois amb materials reciclats. “Ho faig tot a mà i utilitzo materials com la goma EVA”, explica l’expositor. Pot trigar tres hores en fabricar només una part de la disfressa. “Les manualitats no és una cosa que es valori massa, però té molt treball i molt esforç; són coses que no pots trobar en una botiga i que costa molt temps”, explica el Fernando.

L’Herminia es propietària de la botiga Qrea Manualitats a la ronda Zamenhof, i participa a la fira amb un Stand. “És una iniciativa que em sembla fantàstica”, explica la comerciant. L’Herminia valora molt “positivament” l’assistència i creu que a Sabadell hi ha molta gent que s’hi dedica a les manualitats.

Tant els més grans com els més petits han gaudit de tres dies sencers d’activitats. Surf sense aigua, tallers de pachtwork i de teixit, o el torneig de Street Fighter que es va fer dissabte al matí, han sigut algunes d’aquestes.

“Destaquem que tenim una fira més organitzada per la Fira de Sabadell, l’Ajuntament i el teixit de gent que es dedica a les manualitats”, explicava Eduard Navarro, regidor de Treball i Empresa que es va passejar divendres amb el primer tinent d’alcalde, Joan Berlanga. Navarro destacava també la importància d’una fira que respon a “inquietuds” d’una part de la ciutat, i la celebració d’aquestes activitats al recinte que és un espai de trobada que s’ha de continuar “potenciant”.

Joan Berlanga i Eduard Navarro passejant per la fira / Óscar Espinosa

Comentaris
To Top