Ciutat

Sabadell farà una nova visita mèdica i quirúrgica als camps de refugiats de l’Argub

Del 26 d’octubre al 8 de novembre es farà una nova visita sabadellenca als camps dels refugiats de l’Argub. La visita la farà la comissió mèdica quirúrgica de Sabadell, però coincidirà amb la dels participants de la segona edició dels camps de solidaritat protagonitzats per joves. En la iniciativa hi participen diverses institucions sabadellenques com el Taller d’Art, Cultura i Creació, i la Corporació Sanitària Parc Taulí, l’Institut Ribot i Serra i també la Universitat de Barcelona.

La Comissió mèdica i quirúrgica centrarà la seva tasca en les especialitats de pediatria, dermatologia i cirurgia. La primera setmana del viatge es destinarà a la detecció i les visites porta a porta a través de les diferents wilayes dels campaments. La segona setmana es faran les cirurgies a l’Hospital de Boula, en base a la primera detecció. Com a novetat, aquest serà el primer viatge que la comissió mèdica està constituïda en la seva totalitat per membres de Sabadell, amb la col·laboració de Granada.

Camps de solidaritat

Pel que fa als camps de solidaritat, tindran lloc per segona vegada després de la prova pilot de l’any passat. Consistiran en l’organització de tallers artístics i creatius a càrrec d’estudiants de l’Institut Ribot i Serra i de la Universitat de Barcelona, que viatjaran amb tècnics de coordinació i comptant també amb el suport d’una voluntària que va participar en la primera edició del projecte.

Comentaris
To Top