Ciutat

“Reduir la velocitat dels carrers a 30 km/h afavoriria la convivència”

Ole Thorson, en una reunió a Sabadell, fa uns anys / CEDIDA

Els patinets elèctrics estan de moda. El debat sobre els vehicles de mobilitat personal ha esclatat. L’expert en mobilitat i president de Prevenció d’Accidents de Trànsit (PAT), Ole Thorson, fa unes reflexions sobre si aquests aparells han de canviar el disseny dels carrers de les ciutats.

Per què hi ha aquesta proliferació del patinet elèctric?

No només el patinet elèctric que està de moda. Hi ha molts altres vehicles de mobilitat personal que s’estan introduint i estan agafant una petita part de la mobilitat. El debat sobre les bicicletes durant els últims vint anys ha anat augmentant, però només suposen un 2% del total de la mobilitat. Els patinets elèctrics estan en un percentatge que no arriba a l’1% del total. En aquest moment, aquests aparells no canvien els grans números ni la mobilitat.

Però hi ha gent que ha optat per moure’s d’una altra manera?

Sí. És significatiu que hi ha persones que accepten que utilitzar vehicles com el cotxe té una sèrie de perills i problemes molt clars amb la qualitat del medi ambient. Hi ha gent que canvia, però no és significatiu.

Quina és la convivència amb els vianants?

A Sabadell no hi ha voreres suficientment amples per atendre els vianants. Quan hi ha un altre tipus de mobilitat que va a una velocitat molt diferent de la del vianant, crea un nerviosisme, sobretot als de més edat. És veritat que hi ha una sensació d’inseguretat.

Però els usuaris dels patinets també estan en risc?

Sempre entren en contacte quan els cotxes giren, perquè aquests vehicles de mobilitat personal van per les voreres. Aleshores, no és una cosa atípica, pot passar amb un vianant o un ciclista. Hem d’exigir que els conductors mirin millor quan canviïn de direcció. Hi ha una deixadesa de pensar en els altres.

Cal una regulació sobre el patinet elèctric?

Alguna regulació ha d’haver-hi. Hi ha d’haver tres regles bàsiques, però no cent. No hem de fer una gran ordenança. S’ha d’anar amb la idea que si a la vorera no hi ha espai suficient perquè el vianant pugui caminar, no hi caben més coses. Tothom que va pel carrer ha de ser respectuós amb la resta.

Aleshores seria necessari ampliar les voreres?

El que cal és reduir la velocitat de tots els carrers a 30 km/h. A Sabadell, a banda de la Gran Via, no hi ha cap carrer que necessiti anar a més velocitat. Així, hi haurà una possibilitat de convivència entre aquests aparells que van a 30 km/h i els cotxes i les motos.

És una inquietud de moltes ciutats, com es resoldrà?

A Madrid han aprovat una ordenança que diu que tots els carrers d’un carril o un carril per sentit han de ser 30 km/h. Això que ja funciona en moltes ciutats europees també està començant a despertar interès a Espanya.

Comentaris
To Top