Ciutat

Arrenca la desena edició del Gran Recapte

A Sabadell hi ha 74 supermercats adherits a la campanya

Dues voluntàries durant el Gran Recapte avui / LLUÍS FRANCO

És divendres i 74 supermercats de Sabadell obren amb una parada solidària: es tracta del Gran Recapte. Moltes de les persones que hi treballen –totes voluntàries–, han hagut de demanar festa als seus llocs de treball, deixar la seva rutina de banda. Tot, per pura generositat. A mig matí ja es pot recomptar a la taula solidària d’un dels supermercats més de 50 quilograms de dinar, el recapte va “a bon ritme”, explica Eli Estrada, una de les voluntàries i membre del Centre Familiar Cristià.

Sabadell necessitava 750 voluntaris per cobrir el Gran Recapte, la campanya de recollida d’aliments a nivell català que arriba enguany a la 10à edició. Tot i que no s’ha assolit la xifra de persones voluntàries inscrites pel divendres, avui s’ha donat tret d’inici a la campanya amb “il·lusió i solidaritat”, explica Eli Estrada

L’home que va omplir un carro

Estrada, juntament amb Vanessa Villaseñor, fa cinc anys que participen com a voluntàries a la campanya i se les han vist “de tots colors”: de persones que s’enfaden amb voluntaris perquè “pensen que els hi volen robar” fins a un senyor que els hi va omplir un carro amb 100 euros de productes. Recorden amb alegria aquesta anècdota, tot i que “no sol ser habitual”.

Tot i així, “la bondat prima”, somriuen. L’any passat només al seu supermercat van recol·lectar 1800 kilograms d’aliments, una quantitat que pretenen superar a la nova edició. “És una xifra molt rellevant tenint en compte que al barri on som –Campoamor– hi ha molta necessitat”.

Villaseñor explica que cada zona funciona de forma diferent “segons el nivell adquisitiu” i “les necessitats” dels veïns. Una dona gran entra al supermercat. Les voluntàries li ofereixen una bossa per participar a la campanya, però no pot fer-ho: “Em sap greu”, lamenta. Amb dos fills a l’atur vivint a casa i un sou de 600 euros, la que necessita ajuda és ella.

Comentaris
To Top