Ciutat

“La teva ampolla de plàstic pot esdevenir el teu objecte especial”

Eco Espai Sabadell organitza diferents tallers per ensenyar a reutilitzar els residus que generem diàriament

Actvista d'Eco Espai Sabadell reutilitzant ampolles de pàstic / MARIA POVEDA

Eco Espai Sabadell ha aterrat a la plaça de la Creu de Sabadell amb activitats i tallers diferents però sobretot, amb moltes ganes d’educar. Tots els tallers i activitats presents a la plaça formen part del projecte Urban Wins posat en marxa per la Unió Europea el 2016. La seva intenció és analitzar la gestió de residus de les ciutats i Sabadell, juntament amb Manresa, és una de les ciutats pioneres en formar d’aquest gran projecte. És per això que avui, la plaça de la Creu de Barberà ha aplegat diferents mètodes i estratègies per minimitzar la proliferació de residus.

Un exemple és la impresora de plàstic 3D creada per David Basseti i Marc Busch. La impressora desintegra les ampolles de plàstic fins a aconseguir que aquesta només sigui pols. Amb el plàstic en pols es poden crear diferents objectes com suports per a bombetes o joguines. Tot i això, l’objecte estrella estaven sent les polseres plàstic que només trigaven cinc minuts en fabricar-se formant una cua constant de nens i nenes demanant-ne una. Malgrat l’èxit de les polseres, el creador de la impressora de plàstic 3D Marc Basseti, aclaria que la màquina estava preparada per arribar més lluny. “La nostra màquina representa la reducció total del plàstic” declarava Basseti tot criticant la falta d’implicació dels governs per a posar en marxa mesures que siguin realment efectives per a reduir la quantitat de plàstic.

/ MARIA POVEDA

Activistes com Katerina Zalamova treballen des de fa anys en la cerca de mesures per la preservació del medi ambient. Ella juntament amb l’equip d’Eco Espai Sabadell, es desplacen per diferents barris de la ciutat donant una segona vida als nostres residus. L’última parada va ser a la plaça del Pi on més de 700 persones van apropar-se encuriosides. Avui l’activista regalava a la gent que hi passava per allà petits brots d’alfàbrega i julivert plantats en ampolles de plàstic.

Si anem a les dades oficials trobem que cada sabadellenc genera a l’any 420,36 kg de brossa segons l’últim estudi realitzat per la Unió Europea l’any 2015. D’aquí neix la necessitat d’educar als ciutadans a fer un segon ús d’objectes que utilitzem cada dia. Només les ampolles de plàstic triguen en descompondre’s 500 anys, un temps equiparable a l’any de naixement de Cervantes.  Un argument amb prou pes com per a animar a la població a sumar-se al reciclatge.

Comentaris
To Top