Ciutat

La Crida per Sabadell signa el codi ètic del partit

El número quatre de la llista, Lluís Perarnau, signant el codi ètic / D.S.

Transparència i lluita contra la corrupció. Aquests són els principals eixos del codi ètic de la Crida per Sabadell, un document amb compromisos que han signat aquesta tarda els membres de la formació. “Representa un compromís de les membres a dur a terme el compromís de forma honesta, ètica, rigorosa i transparent i considerem indispensable confiar en les persones que integrem la Crida”, explica l’alcalde i cap de llista, Maties Serracant.

Algunes de les pràctiques a les que s’han compromès els signants ha estat la denúncia de conductes sexistes, racistes i homòfobes. Tampoc no poden acceptar regals o donacions monetàries de cap persona o institucions ni, per extensió, rebre tractes de favor. Els membres també han d’apostar pel transport públic i sostenible durant l’exercici de les seves funcions.

Un altre dels compromisos del grup municipal és la limitació salarial dels regidors. En aquest sentit, la seva remuneració no podrà ser superior a 2,5 vegades el Salari Mínim Interprofessional (SMI), que en aquest moment es troba en els 900 euros. Així, cap membre podrà superar en cap cas els 2.250 euros mensuals.

Pel que fa a la limitació temporal de vuit anys dels càrrecs electes, el número quatre de la llista, Lluís Perarnau, ha recordat que al novembre es va modificar aquest punt del codi ètic. “En el cas que repetíssim alcaldia, la Crida permetria que els membres esgotessin el mandat”, recorda. Per exemple, Serracant, que compleix cinc anys com a càrrec electe, hauria d’abandonar la formació d’aquí a tres anys. Excepte si repeteix alcaldia, que se li permetria finalitzar el mandat.

Pel que fa a la lluita contra la corrupció, la Crida recorda que posarà a disposició de l’organització de partit qualsevol investigació judicial per corrupció.

Comentaris
To Top