Ciutat

Els Diables de la Creu Alta, tercers en el Concurs d’Enceses de Catalunya

La Colla de Diables de la Creu Alta s’ha emportat el tercer premi del Concurs d’Enceses de Catalunya, que aquest cap de setmana s’ha celebrat a Riudoms (Baix Camp). La victòria se l’ha emportat el Ball de Diables de Ribes-Colla Jove (Sant Pere de Ribes) i la segona plaça els Diables Voramar del Serrallo, de Tarragona.

El concurs, que arribava a la seva segona edició, l’ha organitzat la Federació de Diables i Dimonis de Catalunya. Aquesta entitat escull dues colles de cada vegueria del territori català per entrar a concursar i els Diables de la Creu Alta van sortir escollits juntament amb els de Terrassa.

500 diables, vuit colles

El certamen va aplegar uns 500 diables, de vuit colles. Més de mil persones aplegades a la plaça de l’Església de Riudoms van poder veure les exhibicions de les colles. La cap de colla dels Diables de la Creu Alta, Anna Fosch, ha explicat al D.S. que se senten molt satisfets per aquesta tercera posició perquè “és el primer premi que aconseguim, i estem molt feliços”.

El concurs, explica Fosch, consisteix a fer dues enceses. La primera “tens una hora per assajar-la, i la capsa amb la pirotècnia te la facilita l’organització”. La segona encesa és de temàtica lliure, “la portes preparada de casa, nosaltres l’havíem assajat al Tallaret”, afirma aquesta diablessa. Segons la cap de colla, les exhibicions van ser molt disputades i al final hi va haver una encesa col·lectiva de totes les colles. I un recordatori als presos polítics.

A l’esquerra, membres de la colla de Diables de la Creu Alta, lluïnt la certificació del 3 premi del concurs / CEDIDA

Ara, la colla de Diables de la Creu Alta té la vista posada en la Festa Major d’aquest barri que se celebrarà el pròxim 7,8 i 9 de juny. El ‘Banyetes‘ complirà 10 anys i la colla ho celebrarà amb un correfoc infantil, el divendres 7 de juny, al que només hi podran participar els infants. L’endemà dia 8 hi haurà el correfoc principal.

Comentaris
To Top