Ciutat

Un portal web sabadellenc ofereix solucions per les persones que no volen viure soles

Cada dia més persones viuen soles, a la majoria no els agrada / LLUÍS FRANCO

El portal ha nascut, aquest mes de maig, a Sabadell, però té abast nacional, fins al punt que -segons la seva fundadora- Esther Camacho “tenim més persones apuntades de diferents llocs d’Espanya que de Catalunya”.

DUUO té com a objectiu donar solucions als sèniors (a partir dels 50 anys) que viuen sols, siguin propietaris d’un habitatge  i prefereixen viure acompanyats. La web posa en contacte aquestes persones amb altres que es troben amb la mateixa situació. Esther Camacho explica que la web tan sols analitza les compatibilitats entre aquestes dues persones, edat similar, nivell cultural, aficions, etc. Un cop s’ha establert una base d’afinitats, s’obre una finestra per posar en contacte aquests dos usuaris.

Un altre punt a tenir en compte a l’hora d’escollir un possible ‘company’ per l’usuari és el factor territorial. Es busca una persona que visquí a no més de 50 quilòmetres del demandant “a no sé què ens especifiquin expressament que no els importa anar a viure més lluny”, diu Camacho.

Un altre factor a tenir en compte és que siguin persones amb autonomia, el que invalida que l’oferta es pugui fer extensible a persones d’edat molt avançada.

La resta de la gestió, pactar condicions i qui ofereix l’habitatge dels dos “és cosa d’ells, nosaltres tan sols els posem en contacte, no intervenim en les seves condicions de convivència”. Això no obstant, Esther Camacho diu que, “aconsellem establir algun tipus de pacte de convivència a través d’un professional”. Bàsicament per evitar malentesos i establir uns acords que, opina aquesta bloguera, “a priori tothom sembla molt legal, però sempre és millor assegurar-se sobre el paper de què s’hagi acordat”.

La seva fundadora posa l’èmfasi d’aquest nou servei, no en el guany econòmic, sinó en la funció social “moltes persones que estan obligades a viure soles, acaben per perdre l’autoestima, aquest servei les pot ajudar”, assegura.  Aposta per donar sortida a un problema, el de l’envelliment de la població, cada cop més visible.

Fins ara s’han apuntat a la web DUUO unes dues-centes persones provinents de llocs tan dispars com Galícia, Las Dos Hermanas o Conca. El servei es paga després de la inscripció, quan l’usuari reb una oferta d’una altra demandant i s’obre la finestra per establir-hi contacte. El preu és de 30 euros al mes, tot i que segons Esther Camacho, hi ha altres possibilitats. Si el contacte no funciona, passat el mes establert amb la web, es tornen els diners.

Comentaris
To Top