Ciutat

Ciuró diu que “el quadripartit ha estat un govern de planificació, però no ha tingut decisió”

D'esquerra a dreta, Francesc Baró, Lourdes Ciuró i Lluís Matas davant l'empresa Aluvisa /P.A

Lourdes Ciuró ha dit aquest matí que hi ha un gran dèficit en matèria de ciutat intel·ligent, sobretot pel que fa als aparcaments. L’alcaldable de Junts per Sabadell, ha apuntat la necessitat de disposar de la senyalització necessària on poder veure quins aparcaments hi ha disponibles a la ciutat. Ciuró diu que d’aquesta manera “ajudes a la mobilitat i evités que la gent doni voltes buscant un lloc on aparcar”. Aquest sistema, diu Ciuró, es pot implementar deseguida, ja que l’empresa Aluvisa, concessionària de l’enllumenament a la ciutat “està preparada per fer-ho”.

L’Ajuntament té prevista aquesta implementació en una segona fase del pla d’enllumenament. Però per Ciuró “cal passar de l’anàlisi, a la decisió i sobretot a l’execució”.  A criteri de l’alcaldable, el govern local “ha sigut un quadripartit de planificació, però no hi ha hagut decisió ni implementació”. Per aquest motiu, proposa ser el govern de la implementació de tot allò que es decideixi en el ple.

Visita a Aluvisa

Lourdes Ciuró, acompanyada del segon de la seva candidatura Francesc Baró i Lluís Matas en quarta posició, han fet una visita a l’empresa Aluvisa . Ciuró ha explicat que a visita tenia per objectiu parlar amb els responsables de l’empresa del perquè la ciutat està mal il·luminada. Aquest aspecte, diu Ciuró “ens preocupa perquè té efectes sobre la seguretat ciutadana”. L’alcaldable diu que una ciutat ben il·luminada, és una ciutat segura, amable i que brilla.

La candidata de Junts per Sabadell, ha explicat que a través de converses amb l’empresa Aluvisa, “hem pogut saber que tant aquesta empresa que té la concessió de l’enllumenament de la ciutat, com  per part d’altres empreses, hi ha voluntat d’innovar i apostar per projectes de nova tecnologia en serveis públics”. Això vol dir, diu Ciuró que Sabadell té l’oportunitat de ser capdavantera en matèria d’enllumenament i en canvi, “ens trobem que no s’ha pogut fer tot el canvi de llums de sodi a llums led, i la ciutat està a mitges”.

Ciuró diu que Junts per Sabadell vol que la ciutat pugui acabar de fer el canvi i totes les empreses que puguin prestar-li servei, optimitzin els recursos perquè, a través de la col·laboració público-privada funcioni i reverteixi a favor de Sabadell. L’aposta de Junts per Sabadell és que hi hagi una bona entesa entre totes aquestes empreses i l’ajuntament per donar pas a les innovacions en tecnologia punta  que d’altra banda ja desenvolupen aquestes empreses. Ciuró ha afegit que “no volem una ciutat fosca, i que durant les festes de Nadal, la ciutat sigui un gran referent sense que el comerç hagi de finançar totalment aquest enllumenament”.

La proposta de Junts per Sabadell, inclou un millor enllumenat i senyalització dels passos de vianants, augmentar la potència de l’actual enllumenat als carrers perquè segons Ciuró “encara hi ha marge, estaríem dins els barems que l’empresa encara té previstos”.

D’altra banda s’ha compromès a vetllar per evitar els robatoris de coure que tant mal han fet al sistema d’enllumenament d’algunes zones com ara la carretera que va a Torre-Romeu.

Comentaris
To Top