Ciutat

“Volem cobrar la fumigació de les xinxes!”

Dos veïns d’Espronceda afectats per la plaga del 2018 denuncien no haver rebut el retorn

Operaris fumigant una de les llars infestades de xinxes a Espronceda / LLUÍS FRANCO

“La plaga va ser responsabilitat de l’Ajuntament i volem cobrar el cost de la fumigació!”. La Fina López i l’Antonio Baños són els dos únics veïns afectats per la plaga de xinxes d’Espronceda de juliol del 2018 que asseguren no haver cobrat la fumigació, “un cost que havia d’assumir l’Ajuntament”. D’un total de 26 pisos afectats, els veïns asseguren que són els únics propietaris que no han rebut, tot i presentar la documentació oportuna, el retorn de l’import.

L’Ajuntament de Sabadell va actuar amb mesures cautelars d’urgència en la majoria de pisos, és a dir, va assumir d’ofici la desinfecció per realitzar-la urgentment. En un primer moment, l’administració es va comprometre a sufragar les fumigacions segons la renda de cada veí i un cop pagades pels propietaris.

Però es tracta d’actuacions que ronden el miler d’euros, pel que “hi havia gent que no ho podia ni tan sols avançar aquesta quantia, és un barri molt humil”, explica la vicepresidenta de l’Associació de Veïns d’Espronceda, Remedios López. Per aquest motiu, i per l’alarma social generada, l’administració va acabar fent-se càrrec des d’un principi de la gran majoria de llars infestades.

Un mes d’espera

“Jo no podia esperar un mes que em fumiguessin el pis”, explica la veïna afectada, que va ser la primera a detectar xinxes al seu domicili. Així, i amb la promesa que rebria el reemborsament, va desinfestar la casa pel seu compte. El cas de Baños va ser diferent. Els xinxes es van instal·lar a la seva casa quan ja s’havia fumigat la resta de blocs, i va assumir el cost. Baños no va rebre cap promesa per part del consistori, segons avança, perquè “aquesta partida ja s’havia tancat”, comenta.

Però considera que aquest modus operandi  és “injust”. “Des de l’AAVV no demanem una resposta econòmica, demanem una resposta”, matisa López. Tot i això, responsabilitzen el govern local de la plaga, per “l’abandó del barri en neteja i salubritat”.

El D.S. ha contactat amb l’Ajuntament de Sabadell per contrastar les informacions exposades, però no ha obtingut resposta per part del consistori.

Comentaris
To Top