Ciutat

L’Ajuntament sufragarà les fumigacions anti-xinxes segons la renda i un cop pagades

La despesa inicial per erradicar la plaga la faran els afectats

Un operari del servei de neteja recull mobles infestats a Espronceda, aquest dilluns / CEDIDA

Els veïns del carrer de les Cosidores s’han reunit aquest dilluns amb l’Ajuntament de Sabadell per concretar les ajudes que el consistori va prometre divendres als afectats per la plaga de xinxes. Segons ha pogut saber el D.S., el govern municipal només sufragarà les fumigacions dels pisos del bloc número 8 i un cop s’hagin fet. És a dir, que la despesa inicial la faran els afectats.

Segons indiquen els veïns, les ajudes es concediran en funció de la renda de cadascú, cosa que alguns consideren injust.“No hi ha cap família que pugui gastar-se 1.000 euros en fumigar casa seva, que és el que costa tot el procés si no vols perdre els teus mobles”, es queixa la Meritxell Moreno, una de les veïnes que ha hagut de marxar de casa. L’acord encara no ha estat posat per escrit i no s’ha consensuat amb tots els habitants del carrer, que es reuniran en assemblea el proper dimecres a la tarda.

Per altra banda, l’apartament on va originar-se la plaga, situat al número 2, no es contempla en l’acord. Els seus habitants asseguren que, tot i haver netejat a fons i haver llençat molts mobles, segueixen detectant aquests insectes. La Rosario, l’àvia que viu al pis, s’ha vist obligada a arrencar els sòcols de la paret.

“Tots els diners que tenia se’ls ha gastat en comprar mobles nous, perquè ho va haver de llençar tot. Ara no té res!”, explica la Ino García, veïna de la Rosario i presidenta de la comunitat del bloc número 8, “Com se suposa que ha de pagar d’entrada els 600 euros que costa, com a mínim,  la fumigació? No té diners!”.

Solidaritat veïnal

Aquest dimarts, quatre dels apartaments afectats, situats tots als pisos quart i cinquè del bloc número 8, seran fumigats. El tractament l’ha ofert gratuïtament el Javier, propietari de l’empresa anti-plagues Cat-H2O, veí del barri d’Espronceda i amic personal d’alguns dels damnificats. “Em van explicar els seus casos i em vaig oferir”, explica per telèfon, “em sabia greu la seva situació”.

Aquest cap de setmana, l’Ajuntament ha reforçat la neteja viària al barri, posant especial atenció als carrers afectats. “S’ha contractat un equip de matí i tarda que recull objectes voluminosos, per assegurar una continuïtat del servei durant aquesta setmana”, ha indicat en un comunicat. Per altra banda, el consistori ha editat uns cartells informatius per penjar a diferents indrets del barri, en què es difonen consells per actuar en cas de tenir xinxes a casa.

Els veïns, però, insisteixen en que el consistori ha de fer més. “Ens diuen que els carrers estan més nets des que vam protestar, però el que volem és que fumiguin i la gent pugui tornar a casa”, diu la Ino García, “si volen erradicar la plaga, cal que actuin ara a tots els pisos. No d’aquí unes setmanes”.

Comentaris
To Top